Girişimcilik Eğitimi Kursları Başladı

Girişimcilik Eğitimi Kursları Başladı

Yüreğir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, Yüreğir Kültür Merkezi’nde ilk etap ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başladı.

Adana ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler neticesinde geçen yıl yeni bir projeye imza atan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kültür Merkezi’nde KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ikincisini başlattı. Proje kapsamında KOSGEB Girişimcilik Destek Programında kursiyerlerin yeni kuracakları iş yeri kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri için KOSGEB desteği ile 50 bin TL hibe 100 bin faizsiz kredi şeklinde desteklenecek.

Toplamda 70 saat verilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ardından ilk etapta 30 girişimci kendi işini kurma imkanına kavuşacak. 70 saat eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise ‘Yeni Girişimci’ desteği alacaklar. İlk etapta 30 kişi için başlatılan girişimcilik kursları KOSGEB ile yapılacak görüşmelerin ardından süreçle birlikte devam edecek.

"MESLEK EDİNMEK ALTIN BİLEZİKTİR"

İşsizliğin önemli bir sorun olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evi’nde her türlü meslek ve hobi kursları veriyoruz. Bu kurslar sayesinde birçok insanımız meslek öğreniyor. Aldıkları sertifikalarla da kendilerine iş buluyorlar, iş kurma imkanına sahip oluyorlar. Belediyeler artık ’Sosyal belediyecilik’ anlayışı ile hizmet üretmek zorunda. Yol, altyapı, park, bahçe bunlar artık rutin belediyecilik hizmetleri oldu. Özellikle 2005 yılından sonra sayın cumhurbaşkanımızın da belediyeci olması hasebiyle belediye kanununda yapılan değişiklerle kültürden, sanata, eğitimden her türlü faaliyete kadar belediyelerin hizmet yelpazesi çok genişledi. Biz insanımıza balık vermiyor, balık tutmayı öğretiyoruz. Yüreğir Belediyesi olarak yakında zamanda Kültür Evlerimizde eğitim gören kadınlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın ürettikleri ürünleri sergileyecekleri satış büfelerini hizmete açtık. Yüreğirli üretken kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız bu satış büfelerinde ’el emeği, göz nuru’ ürünlerini satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. İnşallah zamanla bu büfelerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile