Girişimcilik Eğitimine Kadınlardan Büyük İlgi

İZMİR - Gediz Üniversitesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimine kadınların büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

Gediz Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR'un, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle "Girişimcilik Proje Destek" programı düzenlendiği belirtildi.

Eğitim programına, 100 bin liralık devlet desteğiyle kendi iş yerini açmak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği kaydedildi. 350 kişilik kontenjanın 3 katı olan başvurunun büyük bölümünü kadınların oluşturduğuna değinilen açıklamada, 70 saatlik programı bitirenlere, 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak kendi iş yerini kurma imkanı sağlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, eğitimi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ve desteklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin daha çok girişimciye ihtiyacı olduğuna işaret Çevik, eğitim programına kadınların ilgisinin sevindirici olduğunu vurguladı.

Çevik, şunları kaydetti:

"Ekonomimizin güçlenmesi, kişi başına düşen gelirin yükselmesi ve işsizliğin azalması girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı. Girişimcilik Proje Destek Programı'na bu nedenle özel önem veriyoruz. Bu eğitim sayesinde önümüzdeki dönem iş dünyamızda yeni girişimciler göreceğiz, ne mutlu ki önemli bölümü kadın olacak. Cesaretleri ve sergiledikleri girişimcilik örneği nedeniyle kadın kursiyerlerimizi kutluyorum. Her birinin istihdam sağlayan, vergi ödeyen, ekonominin çarklarını döndüren işletmeler kuracağına yürekten inanıyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile