Girisimcilik Maratonu 2024 Basladi

Girisimcilik Maratonu 2024 Basladi

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark is birligiyle düzenlenen Girisimcilik Maratonu 2024, Düzce Teknopark’ta gerçeklestirilen açilis programiyla basladi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016 yilindan bugüne is fikri yarismalariyla girisimcilere önemli firsatlar sunduklarini ifade ederek Girisimcilik Maratonu’nun bir marka haline geldigini dile getirdi. Girisimcilik Maratonu’nda girisimci gençlerin fikirlerinin, 48 saatlik yogun bir çalisma temposu ve mentor destegi ile gelistirilerek girisimcilerin ticarilesme süreçlerine ilk adimlari atmalarinin saglandigini belirten Prof. Dr. Resul Kara, gençleri ve onlarin fikirlerini çok önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için tüm destekleri sagmaya hazir olduklarini sözlerine ekledi.

Girisimcilik Maratonu 2024’te; 80 farkli üniversiteden, 193 is fikri basvurusu, 245 takimlara katilmak isteyen bireysel basvuru olmak üzere toplam 438 basvuru yapildigini söyleyen Prof. Dr. Kara, etkinligin gerçeklestirilmesinde emekleri olan paydas kurumlara ve sponsorlara tesekkür etti.

Açilis konusmasi ve sonrasinda Ögretim Görevlisi Dr. Betül Isbilir Kula tarafindan gerçeklestirilen bilgilendirme oturumunun ardindan fikir sunumlarina geçildi. Jüri degerlendirmesi sonucunda 15 takim belirlendi.

Fikirden-sirkete uzanan bir serüven olan Girisimcilik Maratonu 2024’te; 48 saatlik uykusuz maratona katilarak yenilikçi is fikirleriyle teknoloji gelistirmek isteyen takimlar, fikirlerini hayata geçirme olanagina sahip olacak. Alaninda uzman egitmenlerce verilecek egitimler ve mentorlerin destekleriyle fikirlerini bir is modeline çevirecek olan ögrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanis töreni ile sunumlarini yaparak ödülleri kazanma firsati yakalayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile