Girisimcilik Merkezi Startgate 5 Yil Içerisinde 3 Unicorn Kazandiracak

Girisimcilik Merkezi Startgate 5 Yil Içerisinde 3 Unicorn Kazandiracak

Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girisimcilik Merkezi StartGate, kapilarini açti. Sektöre önümüzdeki 5 yil içerisinde 500 milyon TL yatirim yapmayi hedefleyen sirket, bu 5 yil içerisinde ülkeye 3 Unicorn kazandirmayi hedefliyor. Öte yandan merkez, girisimcilere test ve deneyim laboratuvarlari, uyku kapsülleri, akustik yalitimli online toplanti kabinleri gibi deneyimler sunacak.



Dijital oyun sektörüne giris yapan StartGate, oyunun kurallarini yeniden yazacak. Sektöre ilk etapta 2023 yilinda 200 milyon TL’lik yatirim yapan sirket, oyun gelistiricileriyle hem yatirimciyi hem de yayinci ve potansiyel is ortaklarini bir araya getirecek. Önümüzdeki 5 yilda yatirim tutarini istirakleriyle birlikte 500 milyon TL’ye çikarmayi hedeflediklerini belirten StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmus, “5 yilda ülkemize en az 3 Unicorn kazandirmayi ve ülkemizi dijital oyun endüstrisinin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.



Dünyada 3.2 milyar ve Türkiye’de 42 milyon kullanici sayisiyla en hizli gelisen dijital oyun dünyasi, StartGate ile yeni bir döneme basliyor. Oyun merkezi ekosistemi çatisi altinda oyun gelistiricilerle hem yatirimciyi hem de yayinci ve potansiyel is ortaklarini bir araya getirecek olan merkez, global yapisi sayesinde basarili girisimcilere dünya pazarinin yolunu açarak sektörde fark olusturmaya hazirlaniyor.

Üniversiteler, teknoloji merkezleri ve pek çok global sirketin yer aldigi Istanbul’un ileri ofis merkezi Maslak’ta yer alan StartGate, 5 katli ve 4 bin 215 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. StartGate kampüs; amfi alanlari, toplanti odalari, seminer salonlari ve 50 adet oyun gelistirme stüdyosu ile özel sektör yatirimli en büyük yeni nesil bulusma merkezi olma niteligi tasiyor. Dijital oyun ve oyun teknolojileri odakli kampüs, girisimcilere test ve deneyim laboratuvarlari, uyku kapsülleri, akustik yalitimli online toplanti kabinleri, podcast ve vlog odasi, müzik odasi ve spor salonu gibi imkanlar da sunuyor.

“Her 2 kisiden biri oyun oynuyor”

StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmus, dijital oyun endüstrisinin en hizli büyüyen sektörler arasinda yer aldigini söyleyerek, “Yaklasik 8 milyar nüfuslu dünyada 3.2 milyar kisi oyun oynuyor. Bu da dünya nüfusunun yüzde kirkina karsilik geliyor. Yaklasik 85 milyon nüfuslu Türkiye’de 42 milyon oyuncunun olmasi da Türkiye’de iki kisiden birinin oyun oynadigi anlamini tasiyor. Sektör hizli bir büyüme trendi içerisinde. Londra’nin ardindan Avrupa’da en çok oyun yatirimi yapilan ikinci sehir Istanbul, üçüncü sehir Ankara olurken, StartGate bu alanda Türkiye’yi bir numaraya tasimayi ve dünyada dijital oyun endüstrisinin merkezi haline getirmeyi hedefliyor” seklinde konustu.



“Yatirimci ve girisimciye güvenli liman”

StartGate’in bütünsel bir yaklasimi benimsedigini anlatan Durmus, “Sektörün tüm paydaslarini tek bir çati altinda bulusturacagiz. Merkezimiz sadece girisimci sayisiyla degil, girisim kalitesini de baz alan bir sisteme sahip. Bu sayede sektörde hayatta kalabilecek donanimli girisimciler ve dogru konumlanmis uluslararasi projeler çikarmayi amaçliyoruz. Böylece yatirimcilar merkezimizin güvencesiyle basari orani yüksek projelerle etkilesim halinde olacak ve oyun endüstrisine ilgi duyan yerli ve yabanci yatirimcilar da endüstriye daha güvenli sartlarda yatirim yapabilecek” ifadelerini kullandi.

“Girisimciye 8 farkli alanda destek”

Oyun endüstrisindeki girisimcilere de güçlü bir destek sunulacaginin bilgisini veren Durmus, “Oyun teknolojisi girisimcilerine altyapi, bilgi ve deneyim ekosistemi, egitim ve mentorluk, sirketlesme, küresel sektör agi, pazarlama, yatirim ve sektörel etkinliklerden olusan 8 farkli alanda destek sunacagiz. Girisimciler oyun gelistirme odakli tasarlanan yeni nesil ofis olanaklari, teknolojik donanim ve oyun gelistirme yazilimi imkanlarina erisim hakkina sahip olacak. Mevcut teknoloji ve altyapi gereksinimleri ile ilgili egitim verilecek, alaninda uzman isimlerden konulariyla ilgili danismanlik sunulacak. Deneyimli egitmenlerle tam zamanli bütünsel koçluk destegi saglayacagiz. Birbirinden ögrenen ve birbiriyle büyüyen sayisiz girisimin bulustugu bir ekosisteme dahil olma ayricaligi yasayacak olan oyun gelistiricilere, sirket kurulumundan profesyonel oyun stüdyosu olma asamasina kadar tüm süreçlerde, global ölçekte hukuki bilgi birikimi paylasimi saglayacagiz. Oyun gelistiricilere ayrica pazarlama destegi, yatirim ve tesvik danismanligi, insan kaynaklari ve hukuk destegi, kurumsal finansal destekler gibi kurumsal hizmetler de sunacagiz. Potansiyel is ortaklari, yayincilar ve yatirimcilarla bir araya gelebilecek girisimcileri bilgi paylasimi etkinlikleri ve sektör paydaslariyla tanisabilecekleri bulusmalar da düzenleyecegiz. Oyun endüstrisinin önemli pazarlama trendleri, dijital stratejiler, rakip analizi, reklam ve uygulama marketleri gibi çesitli konularda genis kapsamli bilgi ve network paylasimi yapilacak” diye konustu.



Globale insan kaynagi yetistirecek

StartGate’e basvuru yapan girisim stüdyolari basvuru formlarina web sitesinden ulasabilecek. Basvurular uzmanlar tarafindan siniflandirilarak bilimsel seviyelere göre degerlendirilecek. StartGate’e giris hakki kazanan gelistiricilere sunulan firsatlar ve destekler seviyelere göre farklilik gösterecek. Yurt disindaki basarili süreç degerlendirmelerinin StartGate’in uzman ekibi tarafindan endüstriye aktarilmasi saglanacak. Grup istiraklerinden AcademyGate ile üniversite is birlikleri, sektörel sirketlerin hizmet ve servislerinin egitimleri yapilacak. Ilk asamada basvuranlar için yapilacak egitimler, ilerleyen zamanlarda bireysel egitimlere dönüsecek. Yine grup istiraklerinden IdeaGate ile medya ve tanitim desteklerine odaklanilirken, TalentUpGate ile de hem içerideki hem disaridaki stüdyolara hem de globale insan kaynagi yetistirebilmek amaçlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile