Girityalilar 10. Yillarini Coskuyla Kutladi

Girityalilar 10. Yillarini Coskuyla Kutladi

Mudanya’da 10 yildir faaliyet gösteren Mudanya Girit ve Yanyalilar Kültür ve Dayanisma Dernegi (GIRITYA) üyelerinin düzenledigi 10. yil kutlamalarinda cosku dolu anlar yasandi.

Mudanya protokolünün katilim gösterdigi kutlamalar adeta bir sölen havasinda geçti. Girityalilarin yöreye has ot, bakla, enginar, börek çesitleri ve tatlilarindan olusan yemeklerin hazirladigi birbirinden enfes Girit yemekleri tadanlardan tam not aldi.

Kutlamalara Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi, Bursa Il Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer, Ilçe Emniyet Müdürü Atakan Atesli, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Ercan Yavuz, BESAS Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Orkun Gazioglu, siyasi parti temsilcileri katilim gösterdiler.

10. yil kutlamasinda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuklarina ‘Hosgeldiniz’ diyen Baskan Zehra Nur Biricik, "1 Mayis 2014 yilinda kurulan dernegimiz, Marmara’nin incisi, Bursa’nin nefesi ve bizim göz bebegimiz, Mudanya’mizda kültürümüzü yaymak, yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak adina üyelerimiz, Mudanyalilar ile birlikte 10 Yildir gerek Girit mutfagi, gerekse Girit el sanatlari ile ilgili çalismalar yapmaktayiz. Bu çalismalarimiza destek veren herkese gönül dolusu tesekkür ederiz. Merhum kurucu baskanimiz Hasan Aktürk, Cüneyt Pekman, Güler Demirtas, Mehmet Akbas, Gülsen Ay, ve Senol Seven’e yönetim kurulu arkadaslarim adina tesekkür ederim” dedi.

Kutlamalar sonunda Prusa Sanat Sirtaki Grrubu danslariyla izleyenleri hayran birakirken konuklardan alkis aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile