'Giselle' Balesi, Son Temsilini Kapali Gise Sahneledi

'Giselle' Balesi, Son Temsilini Kapali Gise Sahneledi

Büyük begeni toplayan ’Giselle’ balesi sezona veda etti. Romantik bale türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ’Giselle’ balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde gelecek sezonda da seyircileri hayran birakmaya devam edecek.

Adolphe Adam’in müzikleriyle kulaklarda iz birakan bu essiz eserinin imza koreografisi Jean Coralli ve Jules Perrot’a ait. Kalbi kirik bir genç kizin mistik hikayesini anlatan Giselle, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde Ayse Fidanlik tarafindan sahneye konuldu. Eserde, hem köy hayatinin dogalligini hem de mistik dünyanin bilinmezligini seyircilere aktarmaktaki en önemli etkenlerden olan sahne üstü tasarimlardan, dekor tasarimini Çagda Çitkaya, kostüm tasarimini Nursun Ünlü, isik tasarimini Mustafa Eski üstlendi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçilarini Orkestra Sefi Pavel Petrenko yönetirken, eserin baskemancisi Sibel Aydin oldu.

Ask, ihanet ve bagislama temalari unutulmayan bir bas esere dönüsüyor

Romantizmin ve duygusalligin bulustugu, mistik dünyanin kapilarini aralayan bale eserinin basrollerinde Rina Murata (Giselle), Mehmet Batur Büklü (Albrecht), Burak Özbek (Hilarion), Milina Fidan Özbek (Myrtha), Haruna Takeda ve Kaname Noi (Köy Pas De Deux) yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile