GKV'li Ögrenciler Kapadokya'da

GKV'li Ögrenciler Kapadokya'da

Anadolu’nun sahip oldugu güzelliklerin ögrenciler tarafindan yakindan taninmasi, tarihi ve dogal güzelliklerin kesfedilmesini hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari kültür gezilerinde bu kez Kapadokya mercek altina alindi. Ilkokul ögrencilerinden olusan kafile aileleri ve rehber ögretmenlerinin de katilimiyla bölgede incelemeler yaparak tarihi ve dogal güzellikleri kesfetme sansi yakaladi.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu 3. sinif ögrencileri, velileri ve sinif ögretmenlerinin katilimiyla gerçeklestirdikleri Kapadokya gezisinde Anadolu’nun gizemli tarihini kesfettiler. Iki gün süren gezi kapsaminda bölgenin tarihi ve kültürel yapisinin yani sira dogal güzellikleri de mercek altina alindi. Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarinin gerek yurt içi gerekse yurt disina yönelik düzenledigi bilim kültür sanat gezilerinin bu yil da devam ettigini ifade eden GKV Özel Ilkokulu Müdürü Ali Dirgen, “Yasadigimiz ülkenin bütün güzelliklerini, sahip oldugu degerlerini yakindan görme ve tanimalari için ögrencilerimizle geleneksel kültür gezilerimizi sürdürüyoruz. Bu yilda Kapadokya’ya yönelik seyahatimiz Okulumuzun Müdür Yardimcisi Saniye Yilmaz baskanligindaki kafile rehber ögretmenlerimizin esliginde velilerimizin de katilimiyla gerçeklestirdik. Gezi programi bölgenin olusumu ve tarihi hakkinda bilgi edinebilecekleri ve essiz bir seyir deneyimi yasayacaklari Kapadokya gezisi, Kizilirmak üzerine kurulu meshur sallanan köprü ile basladi.

Daha sonra çömlek gösterisi için Avanos Çömlek Atölyesine geçildi. Eglenceli çömlek gösterisi sonrasinda önce Onx Tas Atölyesine ardindan ise sirasi ile Göreme Peri Bacalari, Güvercinlik Vadisi, (Hayal) Devrent Vadisi Bölgeleri ziyaret edildi. Ortahisar Kalesinin oldugu bölgeyi panoramik olarak gezdikten sonra dünyaca ünlü Kapadokya’nin merkezi Ürgüp’e hareket edildi. 2. Günün ilk duragi olan ünlü peri bacasi ve Pasabaglari gezisinden sonra Kapadokya’nin en gizemli bölgesi Derinkuyu/Kaymakli’ya geçildi yer altina insaa edilmis kat sayisi yediyi bulan labirent tarzindaki yeralti sehri gezisinin ardindan kafilemiz Gaziantep’e döndü” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile