GKV Özel Ilkokulu Ögrencileri Ankara'da

GKV Özel Ilkokulu Ögrencileri Ankara'da

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu ögrencileri düzenledikleri Ankara gezisiyle yakin tarihimiz için büyük önem tasiyan mekanlari ziyaret etti. Gezi çerçevesinde Anitkabir, birinci ve ikinci meclisin yani sira Ankara’da bulunan birçok müzeyi de ziyaret ettiler.

Geleneksel olarak her yil düzenlenen çevre gezileri çerçevesinde Ankara’yi ziyaret eden GKV Özel Ilkokulu ögrencileri, Ankara’da tarihi yapilar ve müzelerde incelemeler yaptilar. Türkiye’nin farkli bölgelerine sürekli egitim amaçli geziler düzenlediklerini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu Müdürü Talya Serenada Onan yaptigi degerlendirmede, “Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu ögrencilerimiz geleneksel Ankara gezisi bu yilda gerçeklestirdi. Düzenledigimiz gezi 4. sinif ögrencilerimiz, velilerimiz ve sinif ögretmenlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Gezinin programinin ilk duragi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi olan Anitkabir’di. Aslanli Yol’dan yürüyüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk mozolesini ziyaret eden ögrencilerimiz; Çanakkale, Sakarya, Büyük Taarruz, Baskomutanlik Muharebeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus yillarini çarpici bir biçimde sunan Atatürk ve Kurtulus Savasi Müzesi’ni de gezdiler. Müzenin ardindan bir sonraki durak, Ankara’nin en eski evlerinden biri olan 2. Cumhurbaskani Ismet Inönü’nün 48 yilini geçirdigi Pembe Kösk oldu. Pembe Kösk’te Ismet Inönü’nün kizi Özden Toker’le sohbet eden ögrencilerimiz güzel anlar yasadi. Yeni TBMM, devaminda da 1. ve 2. meclislerin gezilmesiyle gezinin birinci günü tamamlanmis oldu. Gezinin 2. günüde sirasiyla Rahmi Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Ankara Kalesi’ne gidildi. Tarih, kültür, doga ve sanat dolu keyifli tur tamamlandiktan sonra Gaziantep’e döndüler. Kurumlarimiz genelinde yilin farkli dönemlerinde ülkemizin farkli zenginliklerinin tanitimini yapmak ve sahip oldugumuz degerleri daha iyi kavrayabilmelerini saglamak amaciyla ögrencilerimize yönelik egitim gezilerimiz devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile