GMIS Yönetim Kurulu '19 Mayis Kutlu Olsun'

GMIS Yönetim Kurulu '19 Mayis Kutlu Olsun'

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, yönetim kurulu adina bir mesaj yayinlayarak 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutladi.

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni yayimladigi mesajla kutladi. Yesil’in mesaji söyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dogumunun 141. yilinda, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yilini kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. 19 Mayis 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, sanli kurtulus mücadelemizin atesini yaktigi ve özgürlük bayragimizi Anadolu’da dalgalandirdigi tarihtir. 19 Mayis 1919 tarihi ulusal egemenlige dayanan, tam bagimsiz, çagdas, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasina uzanan sürecin ilk adimidir. Elinde ulusuna olan güveninden baska hiçbir sey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919 tarihinde Samsun’dan baslattigi bagimsizlik mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayilarak tarihte esine az rastlanir bir destan yazilmis ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atilmistir. Türk gençligine olan güvenini ve inancini “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yasatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk, ulusumuzun var olma, bagimsizlik ve özgürlük mesalesinin ateslendigi 19 Mayis tarihini bayram olarak gençlere armagan etmistir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, silah arkadaslarini ve aziz sehitlerimizi saygi, sükran ve rahmetle aniyor, tüm gençlerimizin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile