Gmka 4 Yılda 275 Proje İçin 54 Milyon Lira Dağıttı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş, Balıkesir ve Çanakkale'de 4 yılda 275 projeye 54,1 milyon lira destek verdiklerini, bölgeye 94,1 milyon liralık yatırım sağladıklarını bildirdi.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale'de 62 üyenin katılımıyla düzenlenen Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan Kocabaş, ajansın bölge ekonomisine yaptığı katkıları anlattı.
Toplantıda eldeki verileri değerlendiren Kocabaş, "Balıkesir ve Çanakkale'deki projelere 54,1 milyon lira aktardık. Bu rakamla 275 projeye destek verilerek 94,1 milyon liralık kaynağı bölgesel kalkınma için harekete geçirdik. Balıkesir ve Çanakkale'deki Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla 1,5 trilyon lira büyüklüğünde ve 3 bin kişilik istihdam oluşturması planlanan yatırımlara yardımcı olduk" ifadesini kullandı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Vekili Kaya Üzen ise şunları kaydetti:
"Kalkınma ajansları ülkemizde çok yeni. Geride bıraktığımız 5 yılda ajanslar iyi bir ilerleme kaydetti ve geniş kapsamlı projelere imza attı. Bu başarıda hiç kuşkusuz ajansın yönetiminde yer alan uzmanların ve kamu kurumlarının çok büyük etkisi oldu. Ajans, bölge ekonomisinin gelişiminde örnek projelere ve bölgemizdeki markalara desek verdi. Çok değerli raporlar hazırladı. Tanıtım ve fuarcılık konularında önemli girişimlerde bulundu."
Konuşmaların ardından, 6 aylık bir çalışmayla hazırlanan ve 2015'te yapılacak faaliyetler le ilgili bilgiler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile