Göç Yolunda Yorgun Düsen Leylegi Elleriyle Beslediler

Göç Yolunda Yorgun Düsen Leylegi Elleriyle Beslediler

Hatay’da göç yolunda yorgun düsen leylegi piknik yaptiklari masalarinda agirlayan vatandaslar, hayvani kendi elleriyle beslediler.

Türkiye’nin en güneyinde yer alan Hatay, göçmen kuslarin ugrak noktasi halinde. Yilda binlerce leylegin yolculuk yaptigi bölgede zaman zaman göçmen kuslar yorgun düserek karaya inis yapiyorlar. Arsuz ilçesinde sahilde balik tutan ve piknik yapan Hasan Sapmaz ve arkadaslari da göç yolunda yorgun düsen leylegi masalarinda misafir ettiler. Leylegi elleriyle besleyen duyarli vatandaslar, hayvana bir nebzede olsa can oldular.

Leylegi besleyen ve o anlari cep telefonu kamerasiyla kayit altina alan 38 yasindaki Ilkin Hasan Sapmaz, “Aslinda çok da yarali degildi ama muhtemelen göç ederken yavru bir hayvandi, yorgunluktan oraya artik park etmis diyeyim. Yanimiza geldi gölgelik olan yere biz de o ara balik yakaliyorduk hem su verdik, hem de balik verdik ona birazcik bakim yaptik. Sevdik kendine gelir gibi oldu o ara tabii bizim de 112’yi arama ihtiyaci duyduk yetkili birimlere bilgi verdik. O sekilde gelisti tabii ki onlari aradik onlar da birazcik beklememizi istediler, bu tarz seylerin sürekli oldugunu söylediler. Biz o sekilde hayvani da sikistirmadik elimizden geldigi kadar da bakim yapmaya çalistik, direkt zaten gölgeye yanimiza geldi. Biliyorsunuz, deniz kenarinda çok da gölgelik fazla da yer yok. Bizden de hoslandi aslinda çok da korkmadi ya böyle sanki yillardir tanisiyormus gibi arkadas gibi yanimiza geldi. Biz orada bir masa kurmustuk daha öncesinde arkadasla sürekli gidip geldigimiz bir yer asina oldugumuz bir yer. Leylekle birazcik sohbet ettik orada yani yok orda bir süre daha kaldi biz de onu muhafaza ettik tabii çevredeki merakli arkadaslarimiz da geldi onlar da biraz baktilar hayvana sonra biz de bilgi verdik yetkililere ondan sonra da uzun süre misafirimiz oldu” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile