Göçükte Ölen Madenci Emekliligi Dolmasina Ragmen Çocuklari Için Çalismaya Devam Etti

Göçükte Ölen Madenci Emekliligi Dolmasina Ragmen Çocuklari Için Çalismaya Devam Etti

Zonguldak’in Eregli ilçesindeki maden ocaginda meydana gelen göçükte hayatini kaybeden Ramazan Yildirim’in 6 yil önce emekliligi hak etmesine ragmen çocuklarinin yasinin küçük oldugu gerekçesiyle çalismaya devam ettigi ögrenildi.

Dün, TTK Armutçuk Müessese Müdürlügüne bagli maden ocaginda yerin eksi 450 kotunda meydana gelen göçükte 7 isçi kaldi. Kazada Coskun Atalay (41), Rifat Öztürk(49), Ergün Üstün(44), Ersin Aydin(39), Sercan Hasan(31) ve Talha Yilmaz(23) yaralanirken isçilerden Ramazan Yildirim hayatini kaybetti.

Yildirim’in cenazesi islemlerinin ardindan ilçeye bagli Ormanli Beldesindeki Basören Köyüne getirildi.

Ömer (10), Büsra (12) ve Merve (14) isminde 3 çocugu olan Yildirim’in ailesinin tabutun basindaki feryadi yürekleri daglarken, talihsiz madencinin agabeyi Ismail Yildirim ile ayni vardiyada çalistigi ve babasi Bayram Yildirim’in da madenden emekli oldugu ortaya çikti.

“Çocuklar küçük diye çalismak istedi”

Taziyeleri kabul eden agabey Yildirim, kardesiyle ayni vardiyada çalistigini belirterek, “Bekarken girmisti madene. Emekliligi dolmustu. Çocuklar küçük diye çalismak istedi. Babamda madende çalisiyordu o emekli oldu” diye konustu.

“Öldügünü anladim”

Yildirim, “Göçügün çalistigi yerde oldugunu duyunca öldügünü anladim zaten” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile