Gökçek, Çubuk‘ta Toplu Açılış Törenine Katıldı

Gökçek, Çubuk‘ta Toplu Açılış Törenine Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk ilçesinde yapılan yol, park, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin açılışını yaptı.

Gökçek, Çubuk ilçesinde yapılan yol, park, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Milletvekili Cevdet Erdöl ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Çubuklu vatandaşlar katıldı. Sağanak yağmur altında gerçekleşen açılışta Gökçek, Başbakan‘ın geçen hafta açıkladığı Ankara projelerinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, vaat edilen projeler tamamlandığında başkentin bir başka olacağını söyledi. Gökçek,

Ankara‘ya yapılacak yatırımlarının tutarının 30 katrilyon lirayı geçtiğini belirterek, ‘‘2023 yılına kadar bu yatırımların Ankara‘ya yapılması demek her sene 2,5 milyar doların Ankara‘ya girmesi demek. Bunun için çok mutluyuz. Sadece 5 sene içerisinde Ankara‘ya 6 milyar dolar yatırım yapılacak. Bu Ankara‘daki İvedik, Ostim, Başkent sanayisinin ayağa kalkması demektir‘‘ dedi.

Çubuk‘a yapılan yatırımlara da değinen Gökçek, hükümet olarak, Büyükşehir ve Çubuk belediyeleri olarak verilen tüm sözlerin hepsini yerine getirdiklerini kaydetti. Çubuk‘un alt yapısının yenilendiğini, 66 kilometre içeme suyu hattı döşendiğini ve 20 kilometre daha döşeneceğini bildiren Gökçek, Ankara Çubuk karayolunu 6 şeritli yaptıklarını ifade etti. Yolun ortasını ağaçlandırdıklarını ve kenarlarının da ağaçlandırılacağını dile getiren Başkan Gökçek, "Karagöl‘ü yeniden düzenleyeceğiz ve sizlerin hafta

sonu rahat bir nefes alabileceğiniz bir mekan haline getireceğiz. Çok yakın zamanda Hanımlar Lokali‘ni hizmete sokacağız. Çubuk İçme Suyu Arıtma tesisini yaptık. Ayrıca Akkuzulu‘ya paket arıtma tesisi ve Çubuk pissu arıtma tesislerini de hizmete açtık. Biz Çubuk Belediyesi ile el ele vererek hizmetlerimizi birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır‘‘ diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, ilçede yapılan hizmetlere değinerek, ilçeye beş yıldızlı bir hastane yapıldığını söyledi. Hükümet tarafından yapılan hastanenin, 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu belirten Özden, hayırsever vatandaşlar tarafından da buzdolabı ve LCD televizyonlarla hastanenin içinin donatıldığını dile getirdi. Başkan Özden, ilçede bir de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi adında bir yüksek öğretim kurumunun kurulacağını kaydederek, "İnşallah ilçemiz üniversite kenti olacak. 20 binin

üzerinde öğrenci ilçemize gelecek. Yeni emniyet binamız yapıldı, çok yakında hizmete açılacak. Aile Danışma ve Toplum Merkezimiz hizmet vermeye başladı. Türkiye de ilk defa Organize Hayvancılık Projesi ilçemizde başladı ve çalışmalar hızla devam etmektedir. İlçemizde 484 konutlu TOKİ binaları yapılmaya başladı. Yaklaşık bir sen içersinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Burada alışveriş merkezi, sosyal tesisler, cami ve okul da yapılacak. İlçemizin dört bir yanında çalışmalar devam ediyor" dedi.

Gökçek, konuşmaların ardından sağanak yağmurun altında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Milletvekili Cevdet Erdöl ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile