Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde işaret ve tabela çalışması gerçekleştirildi.
Yürütülen çalışma ile balıkçılık faaliyetlerine kapalı alanların görünürlüğünün artırılması ve sınırlarının daha iyi anlaşılması için tabelaların 16 noktaya yerleştirildiği bildirilen açıklamada, Gökova ÖÇK Bölgesi'nde amatör ya da ticari amaçla avlananlar ve körfezde yaşayanların balıkçılığa kapalı 6 alan hakkında bilgi sahibi olmasının hedeflendiği vurgulandı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu alanlarda avlanan kaçak balıkçılar için 'bilmiyorduk' bahanesi de artık ortadan kalkacak. Direk ve tabelaların yerleri, çalışma ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar haziran ayında düzenlenen toplantıda ilgili kurumlarla belirlendi. Bilgilendirme çalışmalarının çerçevesinin çizildiği toplantının ardından 3 bin broşür ve 200 poster hazırlanarak Gökova Körfezi'ndeki yerleşim yerlerinde dağıtıldı. 2010 yılında alınan karar ile Gökova Körfezi'nde 6 alan balıkçılığa kapalı alan ilan edildi. Her türlü amatör ve ticari balıkçılığa kapatıldı. Bu alanlar proje kapsamında gerçekleşen araştırma çalışmaları sonucunda ve balıkçılarla ilgili tüm kurumların görüşleri alınarak belirlendi."
Gökova Körfezi Kaçak Avlanmalara Karşı Korunacak
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Gökova ÖÇK Bölgesi'nde işaret ve tabela çalışması yapıldığını belirtildi.