Gökyüzünde Bir Rekor

ABD'de 61 hava dalışçısı, "kanatlı tulumla" gökyüzünde dev baklava dilimi oluşturarak rekor kırdı

ABD'nin California eyaletinde 61 hava dalışçısı, "kanatlı tulumla" gökyüzünde dev baklava dilimi şeklinde sıralanarak, bu alanda yeni rekora imza attı.

Organizasyonu düzenleyen ve dalışçılardan biri olan Taya Weiss, Los Angeles kentinin 130 kilometre güneydoğusunda havada oluşturdukları baklava dilimi şekliyle rekor kırdıklarını açıkladı.

Rekorlarını Uluslararası Havacılık Federasyonu yetkililerinin onayladığı belirten Weiss, dalışçıların üç ayrı uçaktan 4 bin 110 metre yükseklikten atlayarak bu şekli oluşturduğunu, sonrasında bin 680 metre yükseklikte birbirlerinden ayrıldıklarını kaydetti.

Bu alanda gitgide büyüyen küçük bir topluluk olduklarını ifade eden Weiss, rekora imza atan hava dalışçılarının ABD, Kanada, Britanya, Avustralya, Rusya, Polonya, Güney Afrika ve İsrail'in aralarında bulunduğu 12 ülkeden geldiğini söyledi.

Weiss, "böylesine zor bir hedefe ulaşmak için dünyanın dört yanından insanların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti" dile getirerek, "İnanılmaz bir tecrübeydi" dedi.

Gökyüzünde baklava dilimi rekoru, Haziran ayında 42 hava dalışçısının katılımıyla kırılmıştı. Aynı bölgede Ekim ayı başında da, dünyanın en büyük sıralı şeklini oluşturan 202 dalışçı rekor kırmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile