Gökyüzünde Nikah

Gökyüzünde Nikah

İçel’de Toroslar Belediyesince Cumhuriyet Bayrami’nin 98’inci yilina özel düzenlenen ’Yamaç Parasütü Cumhuriyet Kupasi’ etkinliginde, parasütçü çiftin nikahlari gökyüzünde kiyildi.

Toroslar Belediyesinin Musali Mahallesi’nde düzenlendigi ’Yamaç Parasütü Cumhuriyet Kupasi’ etkinliginde parasütler, iki gün boyunca Toroslar’in semalarini senlendirdi, Türk bayragini coskuyla dalgalandirdi.

Pilotlar, 650 metreden 26 kilometrelik uçus yapti

Genel, spor, kulüp ve kadin klasmanlarinda yapilan yarislara Türkiye, Rusya, Iran, Almanya, Banglades, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60 sporcu katildi.

Havada 3 tur atan pilotlar, 26 kilometrelik görev uçusu gerçeklestirdi, adrenalin dolu anlarini da kameralarina yansitti.

650 metre yükseklikten parasütle uçanlar arasinda Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz da yer aldi. Ilk kez parasütle atlama deneyimini yasayan Baskan Yilmaz, “Parasütle ilk uçusumu gerçeklestirdim. Profesyonel bir ekiple, ilçemizin essiz dogal güzelligi esliginde uçmak çok güzel ve keyifliydi. En ufak bir tedirginlik hissetmedim. Toroslar uçuyor” dedi.



Baskan Yilmaz, parasütle gökyüzünde nikah kiydi

Toroslar Belediyesi Yamaç Parasütü Cumhuriyet Kupasi etkinligi, sürpriz bir nikah merasimine de sahne oldu. Etkinlige katilan Serkan Gök ve Sevim Güneyli çifti, Baskan Yilmaz’dan nikahlarinin gökyüzünde kiyilmasini talep etti. Ilk uçus deneyimini yasayan Baskan Yilmaz, yamaç parasütüyle semalarda süzülen genç çiftin nikahini telsiz araciligiyla kiydi. Oldukça heyecanli geçen uçusun ardindan çiftin nikahi, ilçenin yamaçlarinda resmi olarak gerçeklestirildi.

Musali Mahalle Muhtari Hüseyin Tek ve Esenli Mahallesi Muhtar azasi ve esnafi Serafettin Çelikol ise dünyanin birçok ülkesinden gelen sporculari mahallelerinde agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini ve mahalle sakinlerinin de etkinligi çok sevdiklerini ifade ederek, Baskan Yilmaz’a tesekkür etti ve devaminin yapilmasini istedi.

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu İçel Il Temsilcisi Tecelli Aydin da İçel’de ilk defa yamaç parasütü mesafe yarismasi düzenlediklerini kaydederek, bu ilki gerçeklestirdigi ve kente bir uçus alani kazandirdigi için Baskan Yilmaz’a tesekkür etti.

Ödül törenine geleneksel ’sinsin oyunu’ damga vurdu

Iki gün süren yarislarindan ardindan dereceye girenlere ödülleri Musali Mahallesi meydaninda düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Programda konusan Yilmaz, tüm sporculari tebrik ederek, organizasyona emek ve destek veren herkese tesekkür etti.

’Yamaç Parasütü Cumhuriyet Kupasi’ etkinliginin yogun ilgi gördügünü ifade eden Yilmaz, "Ben de ilk defa uçmanin keyfini yasadim. Çok güzel bir deneyimdi. Köyümüzden de birçok insan uçtu. Toroslar Belediyesi uçan bir belediye. Toroslar uçuyor. Yaptigimiz güzel etkinliklerle mutlu oluyor ve daha güzelini aramaktan vazgeçmiyoruz. Sporcularimizdan, mahalle sakinlerimize kadar herkesin bu etkinlikten heyecan duydugunu gördüm. Yurt içi ve yurt disindan katilimcilar oldu. Öncü bir belediyeyiz. Yapilmayani yapmaya devam edecegiz. Güleryüzle bizleri karsilayan tüm mahalle sakinlerimize tesekkür ederim” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dereceye giren sporculara ödülleri ve kupalari Baskan Yilmaz ve protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Ödül töreni sonrasinda Baskan Yilmaz, sporcular ve hemsehrileriyle birlikte Musali Mahalle meydaninda geleneksel sinsin oyununu oynadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile