Göl Festivali Coşkusu Başladı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uluslararası Göl Festivali’nin 7.’si Taksim Meydanı’nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl 7.'sini gerçekleştirdiği Uluslararası Göl Festivali, Taksim Meydanı’nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Akşam saatlerinde Küçükçekmece Gölü'ne taşan coşku, burada da tüm hızıyla devam etti. Çeşitli ülkelerden gelen misafirler, mehter takımı, kuklacılar ve hokkabazlar eşliğinde göl kenarında da kortej yürüyüşü gerçekleştirerek, kendi kültürlerine özgü danslarını sergiledi. Gösteriler büyük bir ilgiyle izlenirken, özelikle Filistin'den gelen konukların dans gösterileri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Festivalde bu yıl Türkiye’yi de Marmara Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Kırklareli yöresi oyunuyla temsil etti. Gösterileri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Nurettin Nebati de izledi. Başkan Yeniay'ın Türkiye'de belediyecilikte güzel işler ortaya çıkardığını belirten Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, festivalin Türkiye’nin uluslararası arenada tanınmasına katkı sağladığını dile getirdi. Kıyıklık, Küçükçekmecelilere seslenerek, "Şanslısınız, çok başarılı işlere imza atan bir belediye başkanınız var” dedi.

Milletvekili Nurettin Nebati ise, ilçede muhteşem bir değişimin yaşandığını ifade ederek, “Diller, dinler, halk oyunları, kültürel yapılanmalar bu festivalde ortaya koyuluyor. Küçükçekmece’de böyle bir belediye başkanı olduğu için mutluyuz" diye konuştu.

Göl Festivali'nin Türkiye'de CIOFF'’a kayıtlı uluslararası nitelik taşıyan ikinci festival olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, festivalin önemine dikkat çekti. "Festival renklerin, dillerin kaynaşması, kültürlerin dostlukla buluşması, ülkemizin uluslararası arenada tanınmasını anlamını taşıyor" diyen Yeniay, "İlçemizi kültür sanat ilçesi haline getirmek gayreti içerisinde olduğumuzu iddia etmiştik. Artık kültür sanat dendiğinde Küçükçekmece ilkler arasında akla geliyor. Önümüzdeki yıl gölümüzü uluslararası su sporları merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

GRİPİN COŞTURDU Festivalde tüm katılımcılar ellerinde Türk bayrakları ve kendi ülke bayraklarıyla dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Gecenin sonunda ise, ünlü müzik grubu Gripin sahne aldı. Grup, dillerden düşmeyen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi.

Ses ve ışık gösterileri ile başlayan konser, Gripin’in ardı ardına seslendirdiği şarkılarla devam etti. Gripin, konserde müzikseverlere sonbaharda çıkarmayı planladıkları yeni albümlerinin müjdesini de verdi. Konser sonunda Başkan Aziz Yeniay, gruba teşekkür plaketi verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile