Göl Kenarina Atilan Klozet Görenleri Hem Sasirtti Hem Kizdirdi

Göl Kenarina Atilan Klozet Görenleri Hem Sasirtti Hem Kizdirdi

Dogal güzellikleri ile doga fotografçilarinin kadrajina giren Bafa Gölü, birçok kus türüne ev sahipligi yapmaya devam ederken, Bafa Gölü’nün çevresi ise adeta çöplüge döndü. Göl kenarina atilan çöpler arasinda yer alan bir klozet ise görenleri hem sasirtti hem kizdirdi.



Türkiye’nin doga ve tarih açisindan en güzel göllerinden biri olan Bafa Gölü, birçok kus türüne ev sahipligi yapiyor. Her yil binlerce su kusunun geldigi Bafa Gölü, Önemli Kus Alani bölgesi olarak bilinirken, barindirdigi su kusu sayisi nedeniyle de canlilarin yasama ortami olarak önem tasiyan bölge olarak kabul edilen Ramsar kriterlerini yerine getiriyor. Her yil birçok kus gözlemcisi ve doga fotografçisina kapilarini açan Bafa Gölü’nün durgun sularinda süzülen kuslar ise adeta görsel sölen olustururken, son günlerde artan kirlilik ile birlikte Bafa Gölü ve çevresi adeta çöplüge döndü.

Son yillarda yasanan asiri kirlilik dolayisiyla göl havzasinda da biyolojik çesitliligin azaldigina dikkat çekilirken, Serçin bölgesi tarafindan bulunan çöpler görenleri sasirtti. Göl kenarinda ortaya çikan çöplerin yani sira bir klozetin atildigini gören vatandaslar ise hem sasirdi hem duyarsiz vatandaslara tepki gösterdi.

Bafa Gölü’ndeki son duruma dikkat çeken vatandaslar, yetkililerden yardim isterken, dünyada önemli sulak alanlardan olan Bafa Gölü’nün korunmasi için vatandaslara duyarlilik çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile