Göl çevresini dolduran ve kuşlar için barınak görevi gören sazlıklar, bir zamanlar iç ve dış pazardaki ekonomik değeri nedeniyle köylüler için oldukça önemli bir gelir kapısıydı.
İlçe sakinlerinden İbrahim Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada göl kıyısında büyüyen saz ve kamışları köylülerin artık sadece yakacak olarak kullanmak için biçtiğini söyledi.
Sazların geçmişte kendilerine iyi para kazandırdığını ifade eden Erdoğan, 'Köyümüzde herkes biçerken, bağı 1 liradan satılıyordu. Turizm sektöründe gölgelik ve dekoratif malzeme olarak kullanılırken, inşaat sektöründe yalıtım malzemesi olarak kullanılıyordu. Bir dönem bölgemizden kağıt fabrikalarına da kamyonlarla gönderildiğini hatırlıyorum.
Şimdi ise yakacak malzeme olarak kullanımının dışında çit yapımında da kullanılıyor. Bölgemizde ayrıca balıkçılarımız da kolay tutuştuğu için av dönüşü ısınma amacıyla da kullanabiliyor. Ekonomik bir değeri yok. Yöre insanı artık balıkçılık, çiftçilik ve hayvancılık gibi uğraşlardan geçimini sağlamaya başladı.' dedi.
Göl Kıyısındaki Sazlıkları Isınmak İçin Kesiyorlar
Beyşehir'de bir dönem geçimlerini göl kıyısındaki kestikleri saz ve kamışları satarak sağlayan köylüler, artık sazlıkları sadece yakacak olarak kullanıyor.