Göl Manzarali Lavanta Bahçeleri Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Göl Manzarali Lavanta Bahçeleri Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Burdur’da göl manzarali mor renkli lavanta bahçesi tam normallesmenin ardindan ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Burdur’da merkeze bagli Karakent köyünde bulunan Lisinia Doga Proje Alani’ndaki mor renkli lavanta bahçesi, tam normallesme süreciyle ziyaretçilerin ilgi odagi oldu. Burdur Gölü kenarina dikilen lavanta çiçeklerinin mor rengi ve göl suyunun mavi rengi ortaya essiz bir manzara çikardi. Göl kenarindaki manzarayi görebilmek için bölgeye akin eden ziyaretçiler mor çiçekler arasinda dolasip, Burdur Gölü manzarali lavanta bahçesinde fotograf çektiriyor.

“Tüm güzelligi ve kokusuyla insanlari çagiriyor”

Lisinia Doga Projesi’nin kurucusu ve sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarica, Lisinia Lavanta Bahçesi’nin güzelligi ve kokusuyla insanlari çagirdigini dile getirirken tam normallesme süreci ile birlikte ziyaretçilerin akin ettigini ifade etti.

Sarica, “Yasaklarin kalkmasi ile birlikte ve yazin gelmesi ile insanlar lavanta bahçelerine gelmeye basladilar. Bu arada lavantalar açti. Tüm güzelligi ve kokusuyla insanlari çagiriyor. Ziyaretçiler geldiklerinde burada lavantalarin arasinda fotograf çekebiliyorlar. Burada ki görsellerle paylasim yapabiliyorlar. Bunun yaninda lavantanin kokusuyla güzel bir gün geçiriyorlar” dedi.



“Lavanta bahçesi beni çok farkli diyarlara götürdü”

Lavanta bahçeleri arasinda fotograf çektirmek için gelen tiyatro sanatçisi ve oyuncu Özgür Özgülgün ise lavanta bahçelerini ziyaret etmesi için herkesi Burdur’a davet etti. Özgür Özgülgün, “Burdur Lavanta bahçesinin gezisine gidecegiz denildigi zaman içimde bir heyecan oldu. Lavanta bahçelerinin içinde dolasmak, onlarin kokusunu burnumda hissetmek, gölün kenarinda muazzam bir manzaranin içinde olmasi beni çok çok farkli diyarlara götürdü. Istanbul’a döndügüm zaman bana lavanta bahçelerini sorduklarinda çok keyifle söz edecegim. Herkesi lavanta bahçelerini ziyaret etmesi için Burdur’a davet ediyorum” diye konustu.

Doga ve seyahat fotografçisi Osman Yesilbas, her geldiginde bahçenin daha da büyüdügüne dikkat çekerek sehir turizmi açisindan çok faydali olduguna degindi. Sosyal medya fenomeni Inci Asik ise lavanta bahçesine ilk kez geldigini belirterek “Lavantayi sahsi olarak da çok seviyordum. Ama burada bulunmak ve içinde olmak çok baska ve çok özel bir duygu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile