Gölbasi Belediyesi Ekipleri, 3 Yilda 155 Ton Evsel, 8 Bin Ton Geri Dönüsebilir Atik Topladi

Gölbasi Belediyesi Ekipleri, 3 Yilda 155 Ton Evsel, 8 Bin Ton Geri Dönüsebilir Atik Topladi

Ankara Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, 2019 yilindan bu yana 155 ton evsel atik ile 8 bin 80 ton geri dönüsebilir atik topladi.

Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’nün 2019 yilindan bu yana sürdürdükleri çalismalarin karnesi belli oldu. Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, özellikle pandemi döneminde de büyük bir özveri ile çalisti. Ev ve is yerlerinden çikan atiklarin toplanmasi basta olmak üzere, çevre temizligi ve diger sorumluluk alanlarindaki görevleri basariyla yürüten ekiplerin yogun temizlik mesaisi rakamlara da yansidi. Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, 2019 yilindan bu yana 155 ton evsel atik ile 8 bin 80 ton geri dönüsebilir atik (karisik ambalaj atigi) topladi. Yine 2019’dan bu yana ekipler Gölbasi’nda, 3 bin 360 kilogram elektrikli ve elektronik atigi, bin 952 kilogram pil atigini ve 100 adet giysi kumbarasindan 116.5 ton atik giysiyi toplama görevini üstlendi.

Sifir atik için farkindalik olusturuldu

Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda da ilçede etkin çalismalar yürütüyor. Belediye ekipleri israfin önlenmesi, kaynaklarin verimli kullanilmasi ve atik miktarinin azaltilarak geri kazanilmasi konusunda egitsel faaliyetlerle Gölbasi sakinlerinin bilinçlenmesini sagliyor. Bu kapsamda ambalaj atiklarinin kaynakta ayri toplanmasina yönelik olarak 2019’dan bu yana 15 bin 500 adet brosür vatandaslara ulastirildi. Yine toplamda 35 bin adet poset ve 850 adet çöp varili dagitimi gerçeklestirildi.

200 adet poset takilabilen kompozit çöp kovasi da ana cadde ve bulvarlardaki aydinlatma direklerine monte edildi. 7 bin 750 farkli noktadan moloz ve atik alan Gölbasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, 5 adet 7 bölmeli Atik Getirme Merkezi’nin Gölbasi’nin belli noktalarina kurulumunu gerçeklestirdi. Bu sayede vatandaslarin geri dönüstürülebilir atiklari buraya getirmesi ve kaynaginda ayristirilarak toplanmasi saglandi.

“Salgin döneminde daha dikkatli çalistik”

Gölbasi’nda en önem verdikleri konularin basinda temizlik geldigine dikkat çeken Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Gölbasili hemserilerimizin temiz ve ferah bir sehirde yasamalari için özveriyle durmadan çalisiyoruz” dedi.

Temizlik ekiplerinin üstlendigi görevin önemini de vurgulayan Baskan Simsek, sunlari söyledi:

“2019 yilinda halkimizin takdiri ile seçildigimiz günden bugüne kadar Gölbasimizda her anlamda büyük çalismalara imza attik. Rutin hizmetlerimizin kalitesini de yeni bir bakis açisiyla daha da ileriye tasidik. Belediye temizlik ekiplerimiz, ilçemizin her kösesinde durmaksizin çalismalarini sürdürüyor. Ekipler her gün ilçemizi köse bucak temizliyor, sokaklardan parklara kadar her yeri piril piril yapiyor. Amacimiz hem çevremizi temiz tutmak hem de gelecek nesillere daha güzel ve temiz bir Gölbasi birakmak. Gölbasili hemserilerimizin daha temiz ve ferah bir sehirde yasamalari için özveriyle durmadan çalisiyoruz. Temizlik Isleri Müdürlügü’müz özellikle salgin döneminde daha dikkatli ve özverili bir çalisma sürdürdü. Özveriyle görev yapan mesai arkadaslarima tesekkür ediyor, bilinçli hareket ederek çalismalarimiza katki sunan ve çevreyi temiz tutan Gölbasili hemserilerime de çok tesekkür ediyorum. Temiz bir Gölbasi için çalismalarimiz devam ediyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile