Kirikhan ilçesinde, manzarasi, florasi ve faunasiyla dikkat çeken ve toplam 7 milyon metre kare sahip olan Gölbasi Gölü 175 çesit kus türünün yasam alani olma özelligini tasiyor.
Özellikle yaz aylarinda ziyaretçi akinina ugrayan göl, kayik geçislerinde de benzersiz manzaralara sahne oluyor. Dogaseverler ve fotograf sanatçilarinin da Hatay’daki ilk ziyaret duraklarindan birisi Gölbasi Gölü oluyor.
Kirikhan Belediye baskani Ayhan Yavuz, Gölbasi Gölü’nün turizme katki saglamasi adina 2 milyon TL’ye mal olacak proje hazirladiklarini ifade etti.
Gölbasi Gölünün toplam 7 milyon metrekare alana sahip oldugunu su havzasinin kapli oldugu alanin ise 4 milyon metrekare oldugunu ifade eden Yavuz, ”Içerisinde dünyada yok olmaya yüz tutmus endemik bitkiler bulunuyor. 175 çesit kusun göç ettigi bir yerdir. Yine dünyada ender bizim tabirimizle yilan baligi ve farkli türde balik var” dedi.
Gölde önemsedikleri bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Baskan Yavuz, ”Projemiz hazir DOGAKA tarafindan desteklenen bir proje. Tamamen onaylandi ve 2 milyon civari bütçesi var fakat projeye baslayabilmek için bürokratik engeller var onlari astigimizda insallah 2023 yilinda projemizi tamamlamis olacagiz. Projemizin ilk etabi tamamlandiktan sonra hem burada yasayan köy halki hem bölge halki halkinin ekonomisine katki saglayacak. Proje sayesinde Kirikhan ilçemizi tüm Türkiye’ye duyurmus olacagiz. Ulusal sulak alan ilan ettigimiz bu alani belki de uluslararasi sulak alan ilan ederek hemen yani basimizda yasamlarini sürdüren dag ceylani gazella gazellarla bulusturup dünyaya buradan bir mesaj vermeyi düsünüyoruz” dedi.
Gölbasi Gölü Hayran Birakiyor
Hatay’in nazar boncugu olarak nitelendirilen Gölbasi Gölü, güzelligi ile görenleri hayran birakiyor.