Gölbaşılılar Çanakkale Ruhunu Tekrar Yaşadı

Gölbaşılılar Çanakkale Ruhunu Tekrar Yaşadı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Çanakkale Zaferi’nin bir zaferden öte bir destan olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi; kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla bir direniş destanıdır. En son 15 Temmuz da bu uyanışın, dirilişin bir sembolüdür” dedi.

Gölbaşı Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü anmak ve Çanakkale ruhunu daha iyi hissettirmek amacıyla “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” adlı programı düzenledi.

Programa, İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, 24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, SKM Başkanı Namık Kemal Doğan, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, ilçe parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polislerin anısına video gösterimi yapılarak, şehit polis eşine çiçek takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Çanakkale Zaferi’nin bir zaferden öte bir destan olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi, kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla bir direniş destanıdır. Kendisinden silah, mühimmat ve asker olarak üstün olan bir orduya karşı, bitmiş, tükenmiş denilen ‘hasta adam’ konumuna konulan Osmanlı’dan bir destan yazan bir ordunun hikayesidir Çanakkale. Anadolu’da 250 bin şehit verdiğimiz bir destandır Çanakkale. Daha sonra Kurtuluş Savaşımıza ilham olan, yok denilen ve küllerinden yeniden doğan, inancıyla itikadıyla bir milletin tekrar uyanışına vesile olan bir Çanakkale. En son 15 Temmuz da bu uyanışın, dirilişin bir sembolüdür” ifadelerini kullandı.

Anadolu’nun her bir karış toprağının şehitlerin kanıyla sulandığını hatırlatan Duruay, “Allah’ım şehitlerimize rahmet eylesin ve onları cennetiyle müjdelesin. Bizleri de onların şefaatine nail kılsın” diye konuştu.

Duruay’ın açılış konuşmasından sonra, şair, yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Çanakkale Zaferi’ni anlattı. Yaşanmış hikayeler, asker mektupları ve şiirleriyle Gölbaşılıları duygulandıran Tuncer, Çanakkale ruhunu anlamak için Çanakkale’yi konuşacağını söyledi.

Çanakkale’de Türkiye’nin en çok şehit veren ilinin Tokat olduğunu hatırlatan Tuncer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çanakkale’de Tokat’ın 3 katı fazla şehit veren bir il var. O il de şimdi yanan Halep. Çanakkale’de Şam, Tokat’ın 5 katı şehit vermiş. Birileri çıkıp da size Suriye’deki o gelen kardeşlerimize kucak açtığımız için ’o Suriyeliden bize ne’ diyecek olursa ona bunu hatırlatın. Ve deyin ki Çanakkale şühedasının mahşer günü gözlerinin içine bakacaksan onları kardeşin bileceksin. Orada bir ümmetin birliği görüyoruz. Tarihten doğan oradaki insanlarla bizim bir gönül borcumuz, gönül bağımız var.”

Çanakkale’yi anlamadan, 15 Temmuz’un ne manaya geldiğini anlamanın mümkün olmadığını aktaran Tuncer, “O kadar yiğidin kahpece şehit edildiği bir mekanda Çanakkale’yi anlayıp, 15 Temmuz’u bileceksek, 17 Aralık’ı, 7 Şubat’ı, 27 Nisan’ı ve 28 Şubat’ı bilmemiz gerekir” dedi.



“Çanakkale ve 15 Temmuz bir delildir”

Ne kadar büyük bir medeniyetin varisi olduğumuzu hatırlatan Tuncer, şunları kaydetti:

“Endonezya’dan Hindistan’a, Filistin’den Mısır’daki hapishanelere, Somali’den Uganda’ya, yeryüzünün neresinde bir mazlum, bir Müslüman varsa dönüp şu duayı ediyor. ‘Yarabbi şu Türk milleti kim olduğunu hatırlasın ki bizim derdimiz bitsin. Çanakkale Zaferi ‘sancak düştüğü yerden kalkar’ inancının bir delilidir. 15 Temmuz da ayrı bir delilidir. Allah-u Teala’nın bu millet üzerinde bir muradı var. Bize düşen o murada layık olmaya çalışmak. Bize düşen dostun duasına layık olmaya çalışmak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile