Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu'nun Çalismalari Basladi

Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu'nun Çalismalari Basladi

Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer’in iki yildir ilçeye kazandirmak için mücadele ettigi Özel Egitim Uygulama Okulu’nun insasina baslandi.

Degirmendere Topçular Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi’nde ortaögretim çagindaki özel egitim gereksinimi duyan ögrenciler, egitim gördükleri prefabrik binalarin yetersiz kalmasi sonrasinda Gölcük Belediyesi’nin mülkiyetinde olan ve tadilatini tamamladigi Çiftlik Mahallesi’nde bulunan binaya tasinmisti. Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer’in ögrencileri modern ve yeni bir binaya tasima sözünü yerine getirmek için takibini sürdürdügü Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu’nun insa çalismalarina Degirmendere’de baslandi. Özel ögrenciler, yeni ve modern binanin tamamlanmasiyla Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu’nda egitim alacaklar.

Taban oturma alani bin 309 metrekare, toplam insaat alani 3 bin 511 metrekare olan okul; bodrum + zemin + 1 kattan olusacak. Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu’nda 16 derslik, yemekhane, konferans salonu, 5 is atölyesi, beden egitim salonu, kantin, siginak ve idari odalar yer alacak.

"Kendine güvenen, görev ve sorumluluklarinin bilincinde bireyler olarak yetisecekler"

Yeni okulda özel ögrencilerin daha donanimli egitim alacagini söyleyen Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, "Gölcük Özel Egitim Uygulama Okulu ile ortaögretim çagindaki zihinsel ögrenme yetersizligi olan ögrencilerimiz akademik, sosyal, dil ve iletisim alanlarinda tüm davranislari kazanmis, toplum içerisinde bagimsiz olarak yasayabilen, toplumla bütünlesmis, is egitimi almis, is yasantisina hazir, kendine güvenen, görev ve sorumluluklarinin bilincinde bireyler olarak yetisecekler. Ilçemize, özel ögrenim gerektiren ögrencilerimize ve saygideger ailelerine hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile