Gölcük Tabiat Parki'nda Düzenleme Çalismasi

Gölcük Tabiat Parki'nda Düzenleme Çalismasi

Isparta Belediyesi Gölcük Tabiat Parki’nda düzenleme çalismalarina basladi. Ilk etapta giris ücretleri üçte bir oranina düsürülürken, yürüyüs, kosu, piknik, mescit, tuvaletlerin yapilmasi için düzenlemelere baslandi. Basdegirmen Gölcük’ü çok daha iyi, çok daha güzel, vatandaslarin huzur bulacagi, her türlü ihtiyaçlarini karsilayabilecegi bir hale getirmek için çalismalarin devam ettigini aktararak, “Belediyenin devreye girmesi insanlarimizi rahatlatmis, bir memnuniyet olmus, bir güven dogmus” dedi.

Isparta Belediyesi Gölcük Tabiat Parkindaki giris ücretlerini üçte bir oranina indirmesinin ardindan mesirelik alanda yeni düzenleme çalismalarini baslatti. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, baskan yardimcilari, ilgili daire müdürleri ile kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileriyle birlikte Gölcük Tabiat Parki’nda incelemelerde bulundu. Milas Mesirelik alanla Gölcük Tabiat Parki arasindaki yolda iyilestirme çalismalarina baslandi. Mesirelik alana yeni çöp konteynerleri yerlestirildi, tuvalet ve diger sosyal alanlarin bakimlari gerçeklestiriliyor.

Baskan Basdegirmen, bölgede incelemeler gerçeklestirerek park alaninda piknik yapan vatandaslara iyi tatiller dileklerinde bulundu. Vatandaslar ise Gölcük Tabiat Parki’nin belediye tarafindan isletilmesinden dolayi duyduklari memnuniyetlerini dile getirdi. Baskan Basdegirmen, Gölcük Tabiat Parki’nin belediye tarafindan isletilmeye baslandigini dile getirirken, bölgede yeni düzenlemelerin yapilacagini ifade etti.

Gölcük’ü çok daha iyi, çok daha güzel, vatandaslarin huzur bulacagi, her türlü ihtiyaçlarini karsilayabilecegi bir hale getirmek için çalismalarin devam ettigini aktaran Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Bu hafta içerisinde buralarin halihazirlari, analizleri, fizibiliteleri yapilmaya baslandi” dedi.

Yaptiklari çalismalar neticesinde peyzaj anlaminda, çocuklar, yaslilar, engelliler, sporcular, yürüyüs ve kosu yapmak isteyenler noktasinda neler yapilabileceginin ele alindigina deginen Baskan Basdegirmen, “Gölün çevresi tam 6 bin metre uzunlugunda buradaki bisiklet yollarimizin ve araç yollarimizin yürüyüs yollarimizin çalismalarini yaptik, projelendirmeler basladi.

Telefonlarin çekmesi noktasinda Telekom müdürümüzle ekibi buradaydi. Onlarla beraber buradaki çalismayi yaptik. Buraya fiber optikler çekilip internetin çalismasi saglanacak, telefonlarimiz burada rahat bir sekilde kullanilabilecek. Aydinlatmada eksikler var. Burada CK müdürümüzle beraberiz. Buranin hem 6 kilometrelik göl çevresinin, gece yürüyüs yapilabilmesi hem de burada piknik yapan vatandaslarimizin rahat bir sekilde pikniklerini yapabilmeleri için geç saatlere kadar oturabilmeleri için aydinlatmasinin altyapilarini hazirliyoruz. Ayrica yanimizda Milli Parklar Müdürümüz Hasan Bey var. Hasan Bey eskiden Gölcük Restoran’in su anda Milli Parklar tarafindan müze haline getirildigini, içeride doga yaban hayvanlarinin doldurulmus ve degisik objelerin oldugu bir müze çalismasi var. O çalismayi da yerinde inceledik. Buranin altyapilarindaki degisiklikler, otoparklar, araç parklarinda çok büyük sorun var. Onlari ne yapabiliriz? Tabii ki çocuk oyun parklarini nerelere koyabiliriz? Buralara futbol sahasi yapmak istiyoruz. Tenis kortu, basket sahalari ve voleybol sahalari gibi birçok etkinliklerin olacagi, çocuklarimizin burada farkli etkinlikler yapabilecegi macera park seklinde olabilecek çalismalarin hepsinin hazirligini yapiyoruz. Mescitlerimiz yok, burada mescitleri yapacagiz. Tuvaletler yetersiz tuvaletler yapacagiz. Bunlarin hepsinin yerlerini tespit ettik. Nerelere ne yapilmasi gerektigini onlari çalistik” ifadelerinde bulundu.

"Giris ücretini üçte bire indirdik"

Gölcük Tabiat Parki için vatandaslarin her seyden önce giris fiyatlarindan sikayetçi oldugunu hatirlatan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Kapidaki giris fiyatini da üçte bire indirdik. Otomobil 90 liradan 30 liraya indi. Bir otobüsün girisi 900 liraydi. Biz bunu 300 liraya indirdik. Bir vatandasimiz yaya olarak girdigi zaman 30 TL vermek zorundaydi. Bunu 10 liraya indirdik. Belediye olarak bu konuyu ele alarak geçtigimiz cumadan itibaren bu fiyatlari uygulamaya basladik” dedi.

Geçen pazar günü de Gölcük Tabiat Parki’nda oldugunu ve vatandaslarla görüstügünü dile getiren Baskan Basdegirmen, “Gördüm ki vatandaslarimiz çok mutlu ve buranin bu hale gelmesinden memnun. Belediye alimindan çok memnunlar. Yani belediyenin devreye girmesi insanlarimizi rahatlatmis bir memnuniyet olmus, bir güven dogmus. Buralarin cumadan itibaren bütün çöp konteynerlerini degistirdik. Yeni konteynerler koyduk. Temizlik ekiplerimiz sürekli burada çalisiyorlar. Bakimsiz kalan bazi agaçlar var, kuruyan agaçlar var, onlari yenilemek için tespitlerini yaptik. Park Bahçeler, Fen Isleri, Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürümüz burada. Isparta Belediyesi olarak diger kurumlarimizla beraber buradayiz. Insallah bu yil içerisinde vatandaslarimizin çok daha huzurlu ve burayi güzel kullanmalari anlaminda elimizden geleni yapacagiz” seklinde konustu.

Tüm bu yatirimlari ve düzenlemeleri yaparken vatandaslardan da bazi isteklerinin bulundugunu dile getiren Basdegirmen, “Görüyoruz ki bu yapilan hizmetlerin birçogu hoyratça kullaniliyor” derken, bazi oturma guruplarinin kirildigini, bazi atiklarin çöp kutulari yerine yerlere atilmasindan dolayi duydugu üzüntüsünü dile getirdi. Basdegirmen, “Neden bizim kamelyalarimiz yakilir, neden kirilir, neden yerlerinden kaldirilip ters çevrilir, neden çöpler yerlere atilir? Bunlar bizi üzen seyler. Burada vatandaslarimizdan ricamiz temizliklere dikkat etsinler. Bundan bizde son derece memnun oluruz ve çok daha iyilerini çok daha güzelini yapmak için çok büyük istek ve sevkle çalismaya devam ederiz. Bugün bu ise destek vermeye gelen tüm kurumlarimiza, arkadaslarimiza tesekkür ediyorum, vatandaslarimiza da burada güzel vakitler geçirmelerini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile