15 Temmuz’un besinci yildönümü sebebiyle Gölcük’te bir dizi program düzenlendi.
Ilk olarak, Kavakli Kongre Sarayi önünde bulusan Gölcüklüler, mehter takimi esliginde Anitpark’a yürüdüler. Akabinde de Anitpark’ta Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kaymakamligi tarafindan organize edilen, 15 Temmuz Sehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programi düzenlendi.
Programa yüzlerce Gölcüklü’nün yani sira; Gölcük Kaymakami Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutani Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.
Mehter takiminin konseri sonrasinda, 15 Temmuz ve tüm sehitler için Kuran-i Kerim Tilaveti ve dualar yapildi.
Programda söz alan Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, “Allah’in izniyle milletimiz ferasetiyle, basireti ile Sayin Cumhurbaskanimizin dik durusuyla ve sizlerin kararli bir sekilde karsi çikisinizla bu isgal girisimini tek kelimeyle bir kursun kendi kursunlarini atmaksizin, memleketi isgal etme girisimlerini de Allah’in izniyle berhava ettiniz. Bu bayragi indiremeyecekler, ezani dindiremeyecekler ve Allah’in izniyle bu milleti, bu vatani bölemeyecekler” dedi.
Konusmalarin ardindan Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutani Refik Levent Tezcan, asker selami ile selamladigi vatandaslar tarafindan ayakta dakikalarca alkislandi. Yapilan konusmalarin ardindan, dereceye giren okunan siirlerini ve kompozisyonlarini okudu. 15 Temmuz destanin kahramanlarindan Ömer Halis Demir’in o gece yasadiklarinin konu alindigi tiyatro gösterisi Sirf Tiyatro Ekibi tarafindan sahnelendi.
Gölcük Müftülügü tarafindan hazirlanan ilahi dinletisi büyük begeni alirken, okunan selanin ardindan, Mürsel Pasa Türki Müzigi Toplulugu’nun dillendirdigi ilahilerle program son buldu.
Gölcük'ten Terör Örgütüne 'Türkiye Geçilmez' Mesaji
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçeklestirilen hain darbe girisiminin 5.yil dönümünde, Gölcüklüler darbecilere geçit vermeyeceklerini yine hep bir agizdan haykirdi.



















