Gölcük Yaylasi Bayram Tatilinde Doldu Tasti

Gölcük Yaylasi Bayram Tatilinde Doldu Tasti

Kütahya’nin Simav ilçesine 15 kilometre uzaklikta bulunan 1450 rakimli Gölcük Yaylasi’ndaki mesire alani, tatilcilerin vazgeçilmezi oldu. Günlük 2 bin aracin giris yaptigi mesire alani, Kurban Bayrami’nda binlerce tatilciyi agirladi.

Son yillarda yapilan turizm yatirimlariyla bölgenin en önemli dag turizmi merkezi haline gelen Gölcük mesire alani, yilin 12 ayinda vatandaslara hizmet veriyor. Krater gölü çevresindeki 3 bin metrelik yürüyüs ve bisiklet yolu, lavanta bahçeleri, tas konak evleri ile sosyal tesisleriyle göz dolduran Gölcük Yaylasi’nda turizm patlamasi yasandi.

Kütahya Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, turizm projeleri bakimindan Simav’in çok sansli oldugunu ifade etti.

Yilmaz, “Gölcük mesire alanina yatirim yaparken Kütahya genelini düsündük. Kütahya’nin turizm degerlerini öne çikarma basligi altinda bir çalisma yaptik. Kütahya ilinin bes noktasinda Il Özel Idaresi olarak bir katkimiz olsun istedik. Yerel yönetimlerle istisareler yaparak, Simav için Gölcük Yaylasi’ni tespit ettik. Tas konaklar da hizmete girdiginde Türkiye genelinde bir çekim merkezi olacagini düsünüyoruz. Gölcük mesire alanina gelen vatandaslarin buradan sonra da ziyaret edebilecekleri yerler konusunda çalismalarin yapilmasi bizleri çok mutlu etti. Belediye Baskani Adil Biçer’i kutluyor, basarilar diliyorum. Il Genel Meclisi üyelerimizi yatirim desteklerinden dolayi kutluyorum. Kütahyali hemserilerimizin Gölcük Yaylasi’ndaki mesire alanini mutlaka ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.



"Yürüyüs ve bisiklet yolunu tamamladik"

Simav Belediye Baskani Adil Biçer ise, Gölcük mesire alanina Tarim ve Orman Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Kütahya Il Özel Idaresi ve Simav Belediyesi tarafindan yatirimlarin yapildigini ifade etti.

Baskan Biçer, “Gölcük Yaylasi’nda yürüyüs ve bisiklet yolunu tamamladik. 1450 rakimli yüksek irtifada bulunan ve Gölcük Krater Gölü etrafindaki yürüyüs ve bisiklet yolumuz 3 bin metre olup, bu yükseklikte insan eliyle yapilmis Türkiye’nin ilk ve tek parkuru özelligini tasiyor. Yurt içinden gelen vatandaslarimizin yani sira, bu yil ilk defa önemli sayida yurt disindan da Gölcük Yaylasi ve Eynal Kaplicalari’na misafirlerimiz geldi. Bu tesislerimizin kazandirilmasinda basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere ilgili bakanlarimiza, Kütahya Valiligimize, Il Özel Idaresi’ne, Il Genel Meclisi Baskanimiza ve milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Simav’in Gölcük Yaylasi Kütahya’nin, Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin cazibe merkezi olacak” diye konustu.



"Gölcük turizmin merkezi oldu"

AK Parti Simav Ilçe Baskani Ahmet Kulat, uzun zamandan bu yana Simav Belediyesi tarafindan isletilen Gölcük Yaylasi’nin son yillarda ciddi yatirimlar alan bir turizm destinasyonu oldugunu belirtti.

Kulat, “Gölcük Yaylasi tas konaklariyla, lavanta bahçeleriyle, yürüyüs ve bisiklet yollariyla eko turizmin merkezi haline geldi. Simav’in ve Kütahya’nin çevresinden Gölcük mesire alanina gelen turistleri agirlarken, bugün Türkiye’nin dört bir yanindan, hatta yurt disindan gelen misafirlerimizi agirlamak bizlere ayri bir gurur veriyor. Insallah Türkiye her alanda oldugu gibi turizm yatirimlarinda da, Cumhurbaskanimizin önderliginde ciddi bir ivme kazaniyor” dedi.

Kurban Bayrami tatilinde Istanbul’dan gelen Emine Arik, Gölcük Yaylasi’ni görmek için geldiklerini ve lavanta bahçelerini çok begendiklerini belirterek, Simav Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayi tesekkür etti.

Is adami Hüseyin Sarpasan, Gölcük mesire alanindaki yürüyüs ve bisiklet yolunun çok önemli bir hizmet oldugunu belirtti.

Sarpasan, “Bisiklet sporu çok yorucu ve yüksek kalori yaktiran bir spor. Herkesi Simav’in Gölcük Yaylasi’na bisiklet turlarina bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kurban Bayrami tatilinde Gölcük Yaylasi’na piknik için Belçika’dan gelen Zeynep Güler, yürüyüs ve bisiklet yollarini çok begendigini belirterek, Avrupa’daki uygulamalara benzettigini ifade etti.

Güler, Simav Belediyesi’ne yapilan hizmetlerden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile