Gölü Korumak İçin Elma Üretimine Sınırlama Isparta

-GÖLÜ KORUMAK İÇİN ELMA ÜRETİMİNE SINIRLAMA ISPARTA (A.A) - 20.05.2010 - ISPARTA VALİSİ ALİ HAYDAR ÖNER, TÜRKİYE'NİN ELMA ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ MERKEZLER

-GÖLÜ KORUMAK İÇİN ELMA ÜRETİMİNE SINIRLAMA

ISPARTA (A.A) - 20.05.2010 - Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye'nin elma üretiminde önemli merkezlerinden biri olan Isparta'da, Eğirdir Gölü'ne verdiği zarardan ötürü elma üretiminde sınırlandırmaya gidileceğini bildirdi.

Vali Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Eğridir Gölü Havzası Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme çalışmaları kapsamında gölle ilgili alınacak özel kararların şekillenmeye başladığını belirtti. 

Göle zarar veren etkenlerin tek tek irdelendiğini ve makul ölçülerde çözümler üretildiğini ifade eden Öner, göl etrafındaki elma bahçelerinde gübreleme ve zirai ilaçlamadan ötürü gölün zarar gördüğünü kaydetti.

Eğirdir Gölü'nü koruma-kurtarma dengesi kapsamında özel hükümler belirlendiğini dile getiren Öner, özel hükümlerin vatandaş odaklı yapılacağını, mümkün uygulamaların sınırlarının da mutlaka zorlanacağını, mümkün olmayan uygulamalara ise izin verilmeyeceğini kaydetti. 

Önceliğin Eğirdir Gölü olduğunu vurgulayan Vali Öner, 'Eğirdir Gölü çevresinde elma üretiminin doğru olmadığını düşünüyoruz, bu nedenle üretim alanlarını sınırlandırmaya gideceğiz. Çiftçiye, elma yerine kayısı, vişne gibi göle zarar vermeyecek ürünleri önereceğiz' diye konuştu.

20.05.2010 10:36:05
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile