Gölyaka'da Entegre Süt Tesisi Tartışmaları Sürüyor

Düzce'nin Gölyaka ilçesi sınırları içinde yapılacak olan Süt Entegre Tesisi konusunda tartışmalar sürüyor. Kaymakamlık ve Belediye tartışmalara son vermek adına bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gölyaka Kültür Parkta düzenlenen toplantıya Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Gölyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Celalettin Yıldız ve vatandaşlar katıldı.
Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik yapılacak olan tesisin büyük katkılarının olacağını belirterek, "Bir takım insanlar, bizim aleyhimizde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Daha önce de belirttiğim gibi itirazı olan varsa adli mercilere başvurabilir. Biz Gölyaka'nın gelişmesi için çalışıyoruz. İlçenin geçim kaynağı fındıktan ibarettir ve fındık her geçen gün değerini kaybetmektedir. Açılacak bu tesisle birlikte ilçede önemli bir istihdam da oluşacak. Bazı insanların çıkarak yanlış ifadelerde bulunması hiçte hoş değildir" dedi.
Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da yapılan toplantının bilgilendirme toplantısı olduğunun altını çizerek toplantının başka anlamlara kaymaması gerektiğinin altını çizdi.
Gölyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Celalettin Yıldız ve Cumakıran Muhtarı Ali Osman Coşkun'da Gölyaka Ziraat Odası'na tepki gösterdi. Muhtarlar yaptıkları açıklamada, "Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Tekin Çiftçi tarafından 21 Şubat Pazar günü Ziraat Odası'nda tarımla ilgili istişare toplantısı yapılacağı söyleyerek davet etti. Toplantıya katıldıktan sonra katıldığımıza dair imza attık. Toplantının ilçeye yapılacak olan Süt ve Süt Entegre Tesisi ile ilgili olduğunu toplantı esnasında anlamış olduk. Toplantı ile ilgili basında çıkan haberlerde, toplantıya katılanların ilçeye yapılacak olan Süt ve Süt Entegre Tesisi'ne karşı olduğu ve karşı olduğuna dair imza atıldığı haberleri yer aldı. Biz tesise karşı olduğumuz için herhangi bir imza atmadık. Bu toplantıya katılma amacımız tarımla ilgili istişare amacı taşıyordu. Biz bu tesisin yapılmasına karşı değiliz" dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile