Gölyaka'da Tarihi Sütun Bulundu, Müze Müdürlügü Inceleme Baslatti

Gölyaka'da Tarihi Sütun Bulundu, Müze Müdürlügü Inceleme Baslatti

Orhangazi ilçesinin Gölyaka Mahallesi’nde, Iznik Gölü içinde yaklasik 2,5 metre uzunlugunda ve tarihi özelligi olan bir sütun ortaya çikti. Göl suyunun çekilmesi ile gün yüzüne çikan sütun için Kaymakamlik, Bursa Müzeler Müdürlügünden inceleme talep etti. Sütunu inceleyen müzeler müdürlügü tarihi özelligi olan sütunu koruma altina alma karari aldi.

Orhangazi’ye bagli Gölyaka Mahallesi’nde yagislarin düsük olmasindan dolayi Iznik Gölü’nde yasanan çekilme ile birlikte Gölyaka sahilinde yaklasik 2,5 metre uzunlugunda üzerinde yazilar bulunan bir sütun ortaya çikti. Bölge sakinlerinin durumu muhtarliga bildirmesi üzerine Gölyaka Muhtarligi da durumu Kaymakamliga bildirdi.

Müzeler müdürlügü inceleme yapti

Gölyaka sahilinde bulunan ve suyun içinde yer alan sütun için Bursa Müzeler Müdürlügüne bilgi verildi.

Gölyaka sahiline gelen müzeler müdürlügünden uzman ekip sütun üzerinde inceleme yaptiktan sonra sütunun tarihi özelligi oldugunu tespit etti.

Hangi döneme ait oldugu inceleme sonrasinda ortaya çikacak

Öte yandan, Gölyaka’da inceleme yapan müzeler müdürlügü ekipleri sütunun hangi döneme ait oldugu ile ilgili olarak yapilacak teknik incelemenin ardindan belirlenecegini duyurdu. Orhangazi Kaymakamligi ise sütunu gölden çikarip koruma altina alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile