Gönül Elçileri, Esnaf Odalarini Unutmadi

Gönül Elçileri, Esnaf Odalarini Unutmadi

Süleymanpasa Belediyesi, bu yil 13-19 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Ahilik Haftasi kapsaminda, Süleymanpasa’da faaliyet gösteren meslek ve esnaf odalarini unutmadi.

Süleymanpasa Belediyesi Halkla Iliskileri Müdürlügü bünyesinde hayata geçirilen Gönül Elçileri ekipleri, esnaf ve meslek odalarinin baskanlari ve yöneticilerini makamlarinda ziyaret ederek çiçek takdim edip Ahilik Haftasi’ni kutladi.

Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel’in selamlarini ve Ahilik Haftasi tebriklerini ileten Gönül Elçileri, esnaf odalarinin belediyeden talep ve beklentilerini dinleyerek not ettiler. Gönül Elçileri, Tekirdag Esnaf ve Sanatkâr Odalari Birligi Baskani Sami Kayin ziyareti ile basladiklari ziyaretleri Süleymanpasa’da faaliyet gösteren on meslek ve esnaf odasi ile tamamladi.

Anadolu’da ortaya çikan Bektasilik kültürünün uzantisi olan Ahilik kavrami, esnaflarin dürüst bir ticaret anlayisi ile hizmet vermesi ve bu kültürü yeni nesillere aktarmasini saglayan bir kavram olarak yüzyillar boyunca yasayarak günümüze geldi. Günümüzde her yil esnaf odalarinin istisaresi ile Yilin Ahisi olarak bir esnaf belirleniyor ve Ahilik Haftasi kutlamalari kapsaminda kendisine bu unvanin simgesi olan kusak, törenle baglanarak devrediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile