'Gönül Elçileri Projesi' Koruyucu Aile Sayısını Artırdı

'Gönül Elçileri Projesi' Koruyucu Aile Sayısını Artırdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi" sayesinde, koruyucu aile sayısının arttığını bildirdi.

Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu aile uygulama politikasının temelini, aile yanında bakım hizmetinin oluşturduğunu belirtti.

Aile yanında bakım hizmetini, çocuklar için birinci tercih olarak gördüklerini kaydeden Aytekin, "Koruyucu aileye verdiğimiz çocukların gerek eğitim başarılarını gerek davranışlarındaki olumlu yansımalarını görmekteyiz. Durumu uygun olan herkesi koruyucu aile olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Aytekin, Türkiye'de her yıl farklı illerde koruyucu aile şenliği düzenlediklerini belirterek, 5 yıldır gerçekleştirdikleri etkinliklerle çocuklar ve ailelerin kaynaşmasını sağladıklarını söyledi.

-Koruyucu aile sayısı üçe katlandı

Aytekin, Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" sayesinde son 3 yılda koruyucu aile sayısında ciddi artış yaşandığına işaret etti.

"Türkiye'de 3 bin 490 koruyucu ailemizde, 4 bin 250 çocuğumuz var" diyen Aytekin, 2012-2013 yıllarının "Gönül Elçileri Projesi"nin yoğun olarak uygulandığı bir dönem olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde ve bütün illerde valilerimizin eşlerinin desteğiyle yürütülmüş bir kampanya. Bu süreçte koruyucu aile sayımız, 2012'de bin 350 iken bu rakam şu anda 3 bin 490'a ulaştı. Yani 2012'den bu yana koruyucu aile sayımız üç kat arttı. Bunun artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu konuyu devlet olarak, Bakanlık olarak destekliyoruz ve bunun çok olumlu sonuçlarını görüyoruz."

-"Bu çocuklar, bütün toplumun çocukları"

Aytekin, çocukların bakımının aile yanında olmasının önemine işaret ederek, gelişimine, aile sıcaklığının olumlu katkı sağladığını aktardı. Aytekin, şunları kaydetti:

"Bu çocuklar, bütün toplumun çocukları. Bu çocuklara bizim yapacağımız her türlü katkı aslında toplumumuza ve geleceğimize yapılmış bir katkıdır. Koruyucu aile olmak, iki yönlü sonuç doğuruyor. Birincisi, çocuk özlemi çeken ailelerimiz çocuğa kavuşmakta ve mutlu olmakta, diğer yandan da korunmaya muhtaç çocuklarımız sıcak bir aile ortamında, onlar da mutlu oluyor ve dolayısıyla topluma faydalı bireyler olarak yetişiyor. İki yönüyle de koruyucu aile uygulamasını olumlu olarak görüyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile