Gönüllü Doktorlar, Nijer’e Sağlık Çıkarması Yaptı

Gönüllü Doktorlar, Nijer’e Sağlık Çıkarması Yaptı

Türkiye’de çeşitli yardım kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşan gönüllü doktorlar, Nijer’e sağlık çıkarması yaptı.

Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönülleri Derneği Başkanı İbrahim Ceylan, Nijer’de insanların sağlık yardımı almak için 100 kilometre yürüyerek geldiğini söyledi. Bölgeye 26 sağlıkçıyla gideceklerini belirten Ceylan, “Bir aksilik olmazsa 300 katarak, 155 ameliyat, bine yakın kulak tedavisi, bin 100’e yakın diş çekimi yapacağız.” dedi.
Türkiye’de Ramazan ayında yüz binlerce insan Afrika’ya yardım elini uzattı. Tüm dünyanın takdirini kazanan Türkiye’nin Afrika hassasiyeti çeşitli yardım kuruluşlarıyla devam ediyor. Yardım kuruluşlarının bir üst platformu olan Gönüllüler, bugün Nijer’e sağlık alanında çıkarma yaptı. Gönüllüler, 26 sağlık çalışanı, 70 koli tıbbi malzeme ile Air Maroc Havayolları’nın tarifeli uçağı ile Türkiye’den Nijer’e gitti.
Gönüllüler Platformu Organizasyon Başkanı İbrahim Ceylan, Afrika’daki sıkıntıları yıllardır bildiklerini ve 6 yıldır giderek sağlık noktasında yardım elini uzattıklarını söyledi. Türkiye’nin de artık Somali sayesinde Afrika’daki sıkının farkına vardığını belirten Ceylan, “Biz olayın sağlık tarafıyla ilgilenebiliyoruz. Sağlık en az açlık kadar önemli. Çocuk ve anne ölümlerinin çok fazla olduğu ve sağlık sorunları ileri seviyede olan bir bölgeye gidiyoruz. Göz, kulak burun boğaz, cerrahi ameliyatlar ve diş tedavileri yapacağız. Orada özellikle diş ve kulak şikayetleri alıyoruz. Bu seyahatimizde bir aksilik olmazsa 300 katarak, 155 ameliyat, bine yakın kulak tedavisi, bin 100’e yakın diş çekimi yapacağız. Ekibimizde 26 sağlıkçımız var. 70 kolilik tıbbi malzeme götürüyoruz.” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile