Gönüllü Itfaiyeciler Yetisiyor

Gönüllü Itfaiyeciler Yetisiyor

Yalova’nin Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi’nce ‘Gönüllü Itfaiyecilik’ projesi kapsaminda egitim çalismalari sürüyor.

Afetlere ve yanginlara ilk müdahale için ‘Gönüllü Itfaiyecilik’ uygulamasini hayata geçiren Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi, egitim çalismalarina devam ediyor.

Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi, “Gönüllü Itfaiyecilik Projesi” egitimleri 10 kisilik gruplar halinde devam ediyor. Gönüllü Itfaiyecilik Egitimleri; 40 saat teorik ve uygulamali olarak mesai saatleri sonrasi ve hafta sonlari verilecek. Kursiyerlere, temel itfaiyecilik egitimi, ev, araç, orman yanginlari ve afet bilinci gibi egitim aktariliyor. Altinova Belediyesi’nin yangin, kaza ve olasi afet durumlarinda itfaiye ekiplerinin bölgeye ulasmasi anina kadar geçen süreçte olusan can ve mal kayiplarini en aza indirmek için hayata geçirdigi, ‘Gönüllü Itfaiyecilik Arama Kurtarma Ekibi Projesi basladi.

Gerekli egitimleri alan gönüllüler, kurs bitiminde ‘Gönüllü Itfaiyeci Karti’ alarak görevlerine baslayacak.

Verilen egitimlerle itfaiye faaliyetlerine geri hizmet destegi saglanacak, arama kurtarma çalismalarinda itfaiyeye destek olunacak. Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi bünyesinde gönüllülük esasiyla hareket edecek 18 yas ve üzerindeki vatandaslarin yangin ve afet bilincine karsi farkindalik olusturulacak.

Aldiklari egitimin ilk müdahale açisindan son derece önemli oldugunu ifade eden gönüllü itfaiyeci adaylari, yöre halkinin can ve mal güvenligini korumayi esas alan faaliyetlerin hayata geçirilmesini saglayan Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral’a tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile