Gönüllü Kan Bağışçılarına Altın, Gümüş Ve Bronz Madalyaları Verildi

Gönüllü Kan Bağışçılarına Altın, Gümüş Ve Bronz Madalyaları Verildi

Bilecik Kızılay’ın gönüllü kan bağışçıları, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü nedeniyle düzenlenen madalya töreninde buluştu.

Bilecik’te bir restoranda düzenlenen iftar yemeği sonrası gerçekleştirilen madalya törenine, Bilecik Vali Vekili Ekrem Ballı, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Jandarma Kurmay Albay Selahattin İçel, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Ömer Balcı, Türk Kızılay’ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen, Türk Kızılay’ı Bilecik Başkanı Selami Çınar, çok sayıda Kızılay çalışanı ve kan bağışları katıldı.

"AMACIMIZ SİZİN GİBİ GÖNÜLLÜ SÜREKLİ KAN BAĞIŞLARI TEMİN ETMEK"

Açılış konuşması yapan Türk Kızılay’ı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akaoğlu, "Bugün 14 Haziran değil ama biz 14 Haziran adına konuşuyoruz. Hepinizin Dünya Kan Bağışçıları Gününüz kutlu olsun. Bizim amacımız tüm ihtiyacımızı sizin gibi gönüllü sürekli kan bağışçılarımızdan temin etmek. Bu yolda hızla ilerledik. Biz Kızılay olarak bir köprüyüz. Bize bu köprülük vazifesini sizler veriyorsunuz. Bağışlarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"EN KUTSAL BAĞIŞ BİR HASTANIN YA DA YARALININ HAYATA TUTUNMASINI SAĞLAYAN KANDIR"

Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, madalya töreninden duyduğu mutluluğu belirterek, "Türk Kızılay’ı kuruluşundan itibaren gerçek gücünü, yüce insani değerler doğrultusunda yardım elini ihtiyaç sahiplerine uzatan bağışçılardan almıştır. Hiçbir karşılık beklemeksizin Kızılay’a emanet edilen en kutsal bağış, bir hastanın ya da yaralının hayata tutunmasını sağlayan kandır " dedi.

"BİLECİK’TE KAN BAĞIŞLARI ARTTI"

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi olarak, kan bağışının artması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Çınar, "İlimize ayda bir gelen kan ekibimizi düzenli hale getirerek haftada bir olmasını sağladık. Belediyeden yapılan kan anonsların sona ermesi, Devlet Hastanemizde kan sıkıntısının yaşanmaması ilimizdeki kan bağışlarının arttığını göstermektedir. 2014 yılında 2600 kişi iken 2015 yılında 3365 kişi olmuştur. Bölgemizde en küçük il olmamıza rağmen nüfusa oranla iyi bir seviyedeyiz. Türk Kızılay’ı ailesi olarak, kan bağışçılarımızın günlerini kutluyor, gönüllü bağışları ile sağlıklarına kavuşturdukları ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gönüllü kan bağışçılarına altın, gümüş, bronz madalyaları takdim etti. Madalyaların takdimiyle devam eden programda son olarak Türk Kızılay’ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen desteklerinden dolayı Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’a plaket verilmesiyle son buldu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile