Gönüllü Ögretmenler Deprem Sahasinda Psikososyal Destek Verecek

Gönüllü Ögretmenler Deprem Sahasinda Psikososyal Destek Verecek

Denizli’de gönüllü rehber ögretmenlerden olusan ’Psikososyal Destek Hizmetleri’ ekibi, depremzedelere yönelik ’psikososyal destek hizmeti’ sunmak için deprem bölgesine dogru yola çikti.

Kahramanmaras merkezli olup, 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasinda Milli Egitim Bakanligi; arama-kurtarma faaliyetleri, sicak yemek, konaklama imkani saglanmasi, çocuk ve yetiskinlere psikolojik destek verilmesi gibi birçok alanda çalismalarini yürütüyor. Bu çalismalar çerçevesinde Denizli’de gönüllü rehber ögretmenlerden olusan ’Psikososyal Destek Hizmetleri’ ekibi, depremzedelere yönelik ’psikososyal destek hizmeti’ sunmak için Malatya’ya dogru yola çikti. Malatya’da depremden etkilenenlere yönelik psikolojik destek hizmeti verecek olan ekibi, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ve Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri ugurladi.

"Gönüllü rehber ögretmen/psikolojik danismanlarimizdan olusan 10 kisilik ekibimizi Malatya’ya ugurluyoruz"

Rehber ögretmenlerden olusan Psikososyal Destek Hizmetleri ekibini Malatya’ya yolcu eden Müdür Ekici, "Bakanligimiz, Valiligimiz ve AFAD koordinesinde depremin yasandigi ilk günden itibaren deprem bölgesindeki vatandaslarimiza yardim edebilmek adina Denizli olarak seferber olduk. Seyyar mutfagimiz Hatay’da hizmetine devam ederken, ilimiz meslek liseleri ve halk egitimi merkezlerinde üretilen yardim malzemeleri de gönderilmeye devam ediyor. Bugün de gönüllü rehber ögretmen/psikolojik danismanlarimizdan olusan 10 kisilik ekibimizi Malatya’ya ugurluyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile