Gönüllü Serasinda Yetistirilen Sebze Ve Meyveler Ihtiyaç Sahiplerine Gidiyor

Gönüllü Serasinda Yetistirilen Sebze Ve Meyveler Ihtiyaç Sahiplerine Gidiyor

İçel Mezitli Belediyesi gönüllü sera emekçisi Salman Kalender, yetistirdigi bütün sebze ve meyveleri ihtiyaç sahipleri için asevine bagisliyor.

Emekli deniz astsubayi olan Salman Kalender eski Mezitli yolu üzerinde, Mezitli Belediyesi tarafindan olusturan yaklasik 4 dönümlük sera alaninda gönüllü olarak 8 yildir serada üretim yapiyor. Üretilen ürünler ise hasat edilerek düzenli olarak asevine gönderiliyor.

Serada gönüllü olarak üretim yaptigi bilgisini veren Salman Kalender, 8 yildir araliksiz üretime devam ettiginin altini çizerek, İçelli vatandaslari dayanismaya davet etti.

Kalender, "Belediyemizin bize tahsil ettigi alanda asevi için sebze yetistiriyorum. Üretime 9 kisi ile birlikte basladik ancak suan yalnizim ve tek basima devam ediyorum. Tatiller de dahil olmak üzere, zamanimin tamamini burada geçirmekteyim. Hiç bir ücret almadan hiçbir talepte bulunmadan, bu isi gönüllü olarak belediyemiz ve halkimiz için yapmaktayim" dedi.

2015 yilinda gönüllü olarak bu alanda sadece birkaç tohumla basladigini aktaran Kalender, daha sonra arkadas ve çevresinin destegiyle Türkiye’nin farkli yerlerinden getirdigi sebze ve meyve tohumlularini toprakla bulusturarak koca bir seraya dönüstürdügünü söyledi.



Kalender, "Bu iklimin sartlarina uygun olan tohumlari ektik ve çogalttik. Ihtiyaç fazlasi tohumlari da atalik tohum takas gurubuna bagisladik. Bazi tohumlarin saklanmasi için de Belediye Baskanimiz Neset Tarhan, bize soguk hava deposu ayarladi. Suanda tohumlarimiz kontrol altinda ve ihtiyaç oldugu zamanlarda isteyen herkese, her yöreye ücretsiz gönderebiliriz” diye konustu.

Bu sera alanin olusturulmasinda Baskan Tarhan’in her türlü destegi verdigini söyleyen Kalender, emekli insanlara yönelik yaptigi çagrida, “Gelin gönüllü sahasina birlikte üretim yapalim. Su gördügünüz büyük asma agacini 20 santimlik bir fidandan ürettim. Üzüm zamani geldiginde yaklasik 200 kilo üzüm verecektir. Bu üzümlerin ihtiyaci olan 200 kisiye gittigini düsünün, bu çok güzel bir duygu. Gelin birlikte çalisalim, üretelim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile