Google 126. doğum gününde Ludwing Mies Van Der Rohe'u unutmadı

Google 126. doğum gününde Ludwing Mies Van Der Rohe'u unutmadı

Ünlü arama motoru Google Alman tasarımcı ve mimar Ludwing Mies Van Der Rohe’u unutmadı.Google hazırladığı doodle ile dünyaca ünlü mimar Mies Van Der Rohe ‘un 126. doğum gününü kutladı.Google’a doodle olan Mies Van Der Rohe kimdir?

1999 yılından bu yana, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılan
''Doodle'' olarak adlandırılan özel tasarımlı logolara bir yenisi daha eklendi.Google, 27.03.2012 tarihinde Alman tasarımcı ve mimar Ludwing Mies Van Der Rohe 'u ,126. doğum gününde hazırladığı özel bir logo ile andı.

Ludwing Mies Van Der Rohe Kimdir?
Ludwing Mies Van Der Rohe,27.03.1886 tarihinde Almanya'nın Aachen şehrinde dünyaya geldi.Rohe çocukluğunda taş ustası olan babası ile birlikte duvarcılık atölyelerinde ve inşaatlarda çalışarak eğitim aldı.Mies Van Der Rohe 19 yaşında iken Berlin 'e taşındı.Rohe burada mimar ve mobilya tasarımcısı olan Bruno Paul 'un yanında çalıştı.1913 yılında Berlin 'de kendi mimarlık bürosonu açan Mies Van Der Rohe,kendi tasarımlarını yapmaya başladı.

Google 126. doğum gününde Ludwing Mies Van Der Rohe'u unutmadı
Özgün ve modern tasarımları ile dikkat çeken Van Der Rohe,I. Dünya Savaşı 'nın ardından gökdelen çalışmalarına başlamıştır. Almanya 'da Nazi Dönemi 'nin baskılarını arttırması ile birlikte ABD 'ye göç etme kararı almıştır.Ancak 1938 yılında Van Der Rohe ABD 'ye göç etmiştir.

En büyük hayali gökdelen inşa etmek olan Van Der Rohe ,dünyaca ünlü çeşitli eserleri inşa etmeyi başarmıştır. Mies Van Der Rohe 'un eserlerinden bazıları ise; Fransworth Evi,İkiz Kuleler, Barselona Pavyonu 'dur.Mies Van Der Rohe 1954 yılında ise New York / 'Seagram' binası ile doruğa ulaştı.Van Der Rohe 'un gökdelen tasarımı ,bir başyapıt olarak karşılandı.

Ludwing Mies Van Der Rohe,17 Ağustos 1969 tarihinde Chicago 'da yaşama veda etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile