Google İlkbaharın Başlangıcını Özel Doodle ile Kutladı (Haber Merkezi)

Google İlkbaharın Başlangıcını Özel Doodle ile Kutladı (Haber Merkezi)

Bugün, baharın müjdecisi 21 Mart.Google ,hazırladığı özel doodle ile ilkbaharın gelişini kutluyor.Adeta doğanın uyanışı olan İlkbaharın başlangıcı (21 Mart) ile yeşeren bitkiler ve cıvıldayan kuşlar da insana ayrı bir renk katar.Peki mevsim geçişi olan ilkbaharın başlangıcında nelere dikkat etmeliyiz?...

Kuzey yarımkürede 21 Mart ve 22 Haziran tarihleri arasında yaşanan ilkbahar mevsimi,Güney yarımkürede ise 23 Eylül ile 22 Aralık tarihleri arasında yaşanmaktadır.Özellikle de ağır geçen bir kış mevsiminin ardından gelen ilkbahar,doğaya renk kattığı gibi dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan “Google” a da özel ilkbahar doodle 'ı ile ayrı bir renk kattı.Google ,özel ilkbahar doodle 'ında ise,çeşitli çiçek ve hayvan motifleri kullandı.Hayli renkli bu özel doodle ise google kullanıcılarının büyük beğenisini kazandı.
Google İlkbaharın Başlangıcını Özel Doodle ile Kutladı (Haber Merkezi)
Bir anlamda doğanın uyanışı olan ilkbahar mevsimi , aynı zamanda yaz mevsiminin de habercisidir.Zorlu geçen kış aylarından sonra özlemle beklenen ilkbahara geçiş zamanı olan bugünlerde ise dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.Bilhassa mevsim geçişlerinde kırılan vücut direnci ile bağışıklık sistemimizde de bir zayıflama meydana gelmektedir.Uzmanlar özellikle de bu mevsim geçişlerinde beslenmemize dikkat etmemiz hususunda önemli uyarılarda bulunuyorlar.

Mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, mevsim değişikliklerinin sağlığı olumsuz etkilediğini, bu nedenle beslenmenin önem taşıdığını söyledi.

Mevsim değişikliği nedeniyle artan enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için vitamin ve mineral yönünden zengin besinler tüketilmesi gerektiğini belirten Özenoğlu, ''Mevsim değişikliklerinin sıkça yaşandığı dönemlerde özellikle A, C, E vitaminleri ile çinko, selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, karnabahar, ıspanak, pazı, havuç, marul, maydanoz, tere, roka, sarımsak, soğan ile meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elma tüketimine özen gösterilmeli'' diye konuştu.
Mevsim değişimlerinin bağışıklık sistemini etkilediğini vurgulayan Özenoğlu, şöyle devam etti: ''Özellikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, gebe ve emziren kadınların daha bilinçli beslenmeleri gerekir. Daha çok çocuklar ve kadınlarda üşüme, halsizlik, baş dönmesi, isteksizlik şeklinde kendini gösteren demir eksikliği soğuklarda kişiyi güçsüz kılabilir. Günlük beslenmede kırmızı et, yumurta, kuru fasulye, yeşil mercimek, barbunya, nohut, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, pekmez, kuruyemişlerden destek alınmalı ve beraberinde demirin emilimini kolaylaştıracak C vitamini yönünden zengin taze salata veya turunçgil meyveleri tüketilmeli. Çay, kahve, kola gibi içecekler demir oranını azaltacağından yemekle birlikte tüketilmemesine dikkat edilmeli.''

Başbakan Erdoğan Nevruz'u Kutladı
Başbakan Erdoğan ise,partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmada, ilkbaharın gelişine değindi.Doğanın,toprağın uyanışı olan ilkbaharın gelişinin kutlandığı 'Nevruz Bayramı 'nın yaşandığı tüm coğrafyaların bayramını kutlayan Erdoğan,bu anlamlı günün provakasyonlara alet edilmemesi gerektiğine değindi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile