Gördes'teki 2 Orman Yangini Devam Ediyor

Gördes'teki 2 Orman Yangini Devam Ediyor

Manisa’nin Gördes ilçesinde Boyali ve Kayacik mahallelerinde çikan yanginla mücadele devam ederken Kizilay Manisa Subesi de hem yangin bölgesindeki ekiplerin hem de yangindan etkilenen vatandaslarin yardimina kostu.

Gece boyunca kontrol altina alma çabalarinin devam ettigi Gördes’in Boyali ve Kayacik mahallelerindeki orman yangini sürerken Manisa Valisi Enver Ünlü de yangin bölgesine giderek çalismalari yerinde takip etti. Türk Kizilayi Manisa Subesi de söndürme çalismalarini yürüten ekiplerin ve yangindan etkilenen vatandaslarin acil ihtiyaçlarini karsilamak üzere bölgede çalismalarini sürdürüyor.

Gördes ilçesinde devam eden yangin söndürme çalismalarina gece boyunca 1 gece görüslü helikopter, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 is makinesi, 367 personel katilirken, sabahin ilk isiklariyla havadan ve karadan daha fazla ekiplerin yangini kontrol altina alma çabalari devam ediyor. Rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangin nedeniyle bosaltilan 2 mahalledeki vatandaslar ise güvenli bölgelere tasinarak barinmalari saglandi.

Izmir Orman Bölge Müdürlügünden alinan bilgiye göre Kayacik’taki orman yangininda durumun iyiye gittigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile