Gördüğü Rüya İle 'Hakkaklığa' Başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan Osman Gülsar, yıllar önce gördüğü rüya üzerine hak (ahşap oyma) sanatına başladı.

Ahlatlı hakkak Osman Gülsar, 25 yıl önce gördüğü rüya üzerine başladığı ahşap oyma sanatını devam ettiriyor.
Gülsar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk zamanlarda hobi olarak sürdürdüğü hakkaklığı, aradan geçen sür zarfında ticarete dönüştürdüğünü belirtti.

Çocukluğundan beri ahşap oymacılığına ilgi duyduğunu anlatan Gülsar, şöyle konuştu:
"Bir gece rüyamda ahşap işlediğimi gördüm ve bunun üzerine hobi olarak hakkaklığa başladım. Kafamı yastığa koyduğum zaman hangi işi ne şekilde yapacağımı hep düşünürüm. Ahşap oymacılığı benim için sanatın da ötesinde bir hastalık haline dönüştü. Nereye gitsem bu sanatımı da yanımda götürüyorum. Çantamı ve malzemelerimi de yanıma alıp gittiğim yerlerde işimi yaparım. Malzemelerimin yanımda olması bana ayrı bir huzur veriyor."
Gülsar, ilk eserlerinde genel olarak ayetleri ahşaba işlediğine değinerek, zaman geçtikçe Ahlat'taki Selçuklu dönemine ait tarihi eserlerin üzerindeki figür ve motifleri de ahşaba yansıttığını kaydetti.

Hakkaklıktan büyük ticari gelir elde etmediğini ancak ilçenin tanıtımı için mesleğini sürdürdüğünü vurgulayan Gülsar, "Çalışmalarımda genel olarak Eski Ahlat Şehri kazılarında çıkan tarihi objeler bana esin kaynağı oluyor. Özellikle eski çinilerdeki motifleri, Selçuklu Meydan Mezarlığında bulunan taşlar üzerindeki figürleri ahşaba işliyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile