Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na Geçici Yer Tahsisi

Görele'de sivil toplum kuruluşları Giresun Üniversitesi (GÜ) Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na geçici yer tahsisi için bir araya geldi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Kaymakam Ünal Kılıçarslan önderliğinde yapılan toplantıda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na yeni bir yer tahsisi için gelinen son durum değerlendirildi.
Kaymakam Ünal Kılıçarslan, GÜ Rektörlüğünün kendilerine acilen 800 öğrencinin eğitim-öğretim görebileceği bir binaya ihtiyaç duyduklarını ilettiğini söyledi.

Yüksekokula yeni bir bina yapılana kadar geçici süreyle ilçedeki bir okulun rektörlüğe devredilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını belirten Kılıçarslan, şunları dile getirdi:
"Bilindiği üzere Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun ilçede bir yeri olmadığından yüksekokulumuzda eğitim gören öğrenciler, eğitimini Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binasında sürdürüyorlardı. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü tarafımıza Görele Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 2015- 2016 eğitim- öğretim döneminde açık olan programlara öğrenci alımları yapılacağından her iki birimin ortak kullandığı binanın yeterli gelmeyeceği, bu nedenle acilen yüksekokul bünyesine fiziki durumu yeterli olan ve ilçede bulunan bir okulun Şubat 2015 tarihine kadar tahsis edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Bu konuyu görüşmek için toplanmış bulunmaktayız."
İlçede eğitim-öğretimin aksamaması ve öğrencilerin mağdur duruma düşmemeleri için İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ile araştırmalarda bulunduklarını ifade eden Kılıçarslan, şunları kaydetti:
"Giresun Üniversitesi Rektörlüğünün bu talebini yerine getirmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçemizde bulunan okullarımızın fiziki durumu noktasında araştırmalarda bulunduk. Yapılan bütün makul değerlendirmeler neticesinde 16 derslik, 299 öğrencisi ve 12 aktif şubesi olan Halil Gürel Anadolu Lisesi'nin 26 derslik, 359 öğrencisi ve 13 aktif şubesi olan Nihat Gürel Fen Lisesi'ne taşınması ve Halil Gürel Anadolu Lisesi'nin de yeni bir bina yapılana kadar geçici olarak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu devriyle bu sorunun çözülebileceği görülmektedir. Tabi ki bizim için önemli olan öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin bu durumdan etkilenmemesi için fiziki durumu yeterli olan ve birbirlerine yakın olan bu okullarımız bizim için alternatif bir çözüm olmuştur" dedi.

Yapılan toplantıda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na yeni bina yapılana kadar Halil Gürel Anadolu Lisesi'nin geçici olarak Nihat Gürel Fen Lisesi'ne 15 Şubat'ta taşınacağı kararlaştırıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile