Göreme Belediyenin de destek verdiği proje kapsamında peyzaj ve mimari alanında 3 profesör, 2 doçent, 5 öğretim görevlisi, 1 heykeltıraş ve farklı üniversitelerin mimarlık fakültelerinden 30 öğrenci, geniş kapsamlı inceleme ve proje çalışması yaptı.
Kent merkezi ve peribacalarının bulunduğu vadilerde 15 gün inceleme yapan heyet, projeyi hazırladı.
Türkiye Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan, Göreme Belediyesindeki toplantıda, Göreme'nin şehir dokusunun korunması gerektiğini belirterek, turistik vadilerin sade bir hale getirilmesini önerdi.
Oruçkaptan, Kapadokya'nın merkezi konumundaki belde ve çevresinde çalışma yapmanın kendileri için önemli olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Nuri Cingil de çalışmanın sonunda beldenin önemli sorunlarının çözüme kavuşacağını belirtti.
Cingil, 'Yürüttüğümüz bu projeyle beldemizde yeniden kalıcı bir düzenleme yapma şansı yakaladık. Uzman isimlerin öneri ve görüşleriyle daha iyi şekillenen bu proje sayesinde Göreme daha modern bir hale gelecek. Göreme, tarihi, doğal ve arkeolojik yönden çok zengin bir belde. İşinde uzman isimler bu çalışmaları yürütüyor. Beldemizin değerlerine sadık kalınarak en güzel çalışma nasıl ortaya çıkar, onu yapmayı planlıyoruz.' diye konuştu.
Konuşmaların ardından projelerin sunumu yapıldı.
Daha sonra Türkiye Peyzaj Mimarları Odası tarafından Göreme'de yapılan çalışmaya destek verenlere teşekkür belgeleri ve plaket takdim edildi.
Göreme'de Turistik Alanları Canlandırma Çalışmaları
Nevşehir'in yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilen Göreme beldesinde Türkiye Peyzaj Mimarları Odası tarafından turistik alanları canlandıracak yeni proje çalışması yürütüldü.