Görevden alınan DP Muğla İl Başkanı Kapiz:Belli ki DP'de demokrasi yok

DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz görevden alındı.Erol Kapiz, esas olanın genel merkezle taşra teşkilatının uyum içerisinde çalışması olduğunu belirterek

DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz görevden alındı.Erol Kapiz, esas olanın genel merkezle taşra teşkilatının uyum içerisinde çalışması olduğunu belirterek, "Eğer, Muğla örneğinde olduğu gibi bir il ve ilçe başkanı, kongrede bir başka adayı destekledikleri için görevden uzaklaştırılıyorsa, belli ki DP de demokrasi yoktur. " dedi.

DP genel merkezinin Muğla il ve ilçe teşkilatı adına akıllara ziyan bir yaptırımda bulunduğunu dile getiren Erol Kapiz, bunun anlamının, zaten var olma savaşı veren DP için 'biz değil ben' zihniyetinin egemen olması olduğunu söyledi. Haziran ayında yapılan olağanüstü kongrede eski genel başkanlarından Tansu Çiller adına yola çıkan listeye destek verdikleri için geçerli bir sebep olmaksızın İlçe Başkanlarından Zekai Alper'le birlikte görevden alındıklarını belirten Kapiz, siyasi partilerde asıl olan parti içi demokrasinin hakim kılınması olduğunu belirtti. Kapiz şöyle konuştu: "Hal böyle, aynı başkanlar görev üstlendikleri süre içerisinde genel merkezle uyum içerisinde çalıştıkları halde sadece olağanüstü kongrede bir diğer adayı destekledikleri için görevden oluyorlarsa bir kez daha, DP de demokrasi olmadığı, üst düzey yöneticilerinin keyfi tutumlarla partiye zarar verdikleri yadsınamaz bir realitedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile