Görme Engelli Genç Kadin Duygularini Dizelere Döküyor

Görme Engelli Genç Kadin Duygularini Dizelere Döküyor

Diyarbakir’da yasayan 34 yasindaki görme engelli Sercan Tung, duygularini dizelere döküyor. 34 sayfalik bir siir kitabi olan Tung, "Çocuklugumdan bu yana siir yaziyorum. Geçen sene yazdigim bir kitabin 3 bin baskisini çikarttim. Bin adet de 3’üncü kitabimin basimini yaptim. 10 yildir da kitaplarimi satiyorum" dedi.

Sirnak’in Silopi ilçesinden Diyarbakir’a bir sene önce gelin olarak gelen görme engelli Sercan Tung (34), duygularini siirlerine yansitiyor. Cizre’de gittigi bir rehabilitasyon merkezinde kabartma baski ile okuma yazmayi ögrenen Tung, siirinde 15 Temmuz darbe girisimini, ailesini, kendisini, engelli arkadaslarini konu ediyor. 34 sayfalik “Sercan Tung Siirleri” adli kitabi da bulunan Tung, kitabinin 3 bin adet yeni baskisini çikardigini söyledi.

Tung, “Sirnak Uludereliyim. Diyarbakir’a gelin olarak geldim. Yaklasik 1 yildir burada ikamet ediyorum. Siir yazma hayatim, zorlugu görmeyen kolayi da görmez siariyla basladi.

Sirnak’ta okur sevdasiydim. Hâlâ bu sevdam devam ediyor. Sirnak’ta imkanlarim kisitli oldugu için ben de siir yazma sanatiyla ugrasmaya yöneldim. Ilham kaynaklarimi siirlerime dökmüs oldum. Çocuklugumdan bu yana siir yaziyorum. Geçen sene yazdigim bir kitabin 3 bin baskisini çikarttim. Bin adet de 3’üncü kitabimin basimini yaptim. 10 yildir da kitaplarimi satiyorum. Siirlerimi bilgisayar ortaminda ve arkadaslarimin destegiyle yaziyorum” dedi.



“Gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum”

Siirlerine birçok anisini konu edindigini dile getiren Tung, “Aci günleri gönül gözüyle gördüm. Tabii ki mutlu oldugum günler de oldu. Siirlerimi bu günlere konu ettim. Siirlerimin konusuna kendim, ailem, engelli kardeslerim, bayramlar, 15 Temmuz darbe girisimini konu edindim. Yeri geliyordu siirlerimi söylerken bir yagmur damlasi gibi gözyasi döküyordum, bazen de gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum” ifadelerini kullandi.

“Yaklasik bir yildir Diyarbakir’dayim ama burada kitaplarimi satamiyorum” diyen Tung, kendisin yer gösterilmesini de talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile