Görme engelli Kasım, Kur'an öğrettiği öğrencileri için 'gören gözüm' diyor

Görme engelli Kasım, Kur'an öğrettiği öğrencileri için 'gören gözüm' diyor

Çankırılı Kasım Şen, Kur'an-ı Kerim'i 3 yıl önce öğrenir. Bir cuma hutbesinde Diyanet'in kabartma Kur'an bastırdığını duyar ve hemen temin eder. Cami hocasından da tecvit dersi alır. Artık o öğrendiğini öğretendir.

  Şimdi onun yaz Kur ' an kursunda 46 kız ö ; ğrencisi var . Ö ; ğrencilerine ' kardelenlerim ' diyen Şen , onlara ' Benim karanlık dü ; nyamda gö ; ren gö ; zü ; m . ' diyor .

Okulların tatile girmesiyle binlerce ç ; ocuk , Kur ' an-ı Kerim ve temel dinî ; bilgileri ö ; ğrenmek iç ; in yaz Kur ' an kurslarına akın ediyor . Ç ; ankırılı gö ; rme engelli Kasım Şen de yaz tatilini iple ç ; ekenlerden birisi . Ancak onunkisi başka bir heyecan . Ç ; ü ; nkü ; o Kur ' an ö ; ğrenmek iç ; in değil , ö ; ğretmek iç ; in can atıyor . Tü ; rkiye ' de sayıları 700 bini bulan gö ; rme engellilerin ç ; oğu evden dışarı ç ; ıkamazken Ç ; ankırılı gö ; rme engelli Kasım Şen , Ç ; ankırı Bahç ; elievler Camii Yaz Kur ' an Kursu ' nda toplam 46 kız ö ; ğrenciye Kur ' an-ı Kerim ve temel dinî ; bilgiler ö ; ğretiyor . Ö ; ğrencilerine ' kardelenlerim ' diyen Şen , ' Ö ; ğrencilerim , benim karanlık dü ; nyamda gö ; ren gö ; zü ; m gibi . ' diyor

Bundan ü ; ç ; yıl ö ; nce bir cuma namazı hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın , gö ; rme ö ; zü ; rlü ; ler iç ; in kabartma Kur ' an-ı Kerim bastırdığını duyan Kasım Şen , Kur ' an ö ; ğrenmeye karar verir . Kendi ç ; abalarıyla kabartma Kur ' an-ı Kerim temin ederek Kur ' an ö ; ğrenen Şen , daha sonra mahalle imamından tecvit dersleri alır . Gü ; nlü ; k işlerini arkadaşlarının yardımıyla yapabilen Şen , Kur ' an ö ; ğretmeye ise 2 yıl ö ; nce başlamış . Ç ; ankırı Mü ; ftü ; lü ; ğü ; ' nü ; n teklifiyle kendi mahallesindeki Bahç ; elievler Camii ' nde imamla birlikte Kur ' an-ı Kerim ve temel dinî ; bilgiler dersleri veren Kasım , ö ; ğrencilerini ç ; ok sevdiğini belirtiyor . ' Ö ; ğrencilerim , benim karanlık dü ; nyamda gö ; ren gö ; zü ; m gibi . ' diyen Kasım Şen , ' Onlara ç ; ok alıştım . Hafta iç ; i 5 gü ; n ders veriyorum . Ancak hafta sonunun gelmesini hiç ; istemiyorum . Onlardan iki gü ; n ayrı kalmak bana iki yıl gibi geliyor . ' diyor . Kurs dışında gü ; nlerini arkadaşlarıyla geç ; iren Şen şunları sö ; ylü ; yor : ' Arkadaşlarım benim iç ; in ç ; ok değerlidir . Her anım onlarla geç ; iyor . Benim gibi vakit geç ; irmesi , hayata tutunması zor bir insana sağ olsunlar , her zaman katlanıyorlar . Allah yokluklarını gö ; stermesin . '

UMREDE Ç ; OK DEĞERLİ BİR HEDİYE

Hayırsever vatandaşların desteğiyle geç ; en yıl umreye de giden Kasım ' ın başından ilginç ; bir olay geç ; er . Refakatç ; isi , Ç ; ankırı İl Mü ; ftü ; Yardımcısı İbrahim Halil Demir ile ikindi namazını kılmak iç ; in Mescid-i Nebevi ' ye giden Kasım ' ı bir sü ; rpriz beklemektedir . Koşarak yanlarına gelen polis , kendilerini Mescid-i Nebevi ' nin imamının ç ; ağırdığını sö ; yler . Ç ; ankırı Mü ; ftü ; Yardımcısı İbrahim Halil Demir olayı şö ; yle anlatıyor :

' Kasım ' la birlikte imamın yanına gittik . İmam oradaki gö ; revliye işaret etti . Gö ; revli elinde yeşil kaplı bir Kur ' an-ı Kerim ile geldi . Daha sonra tercü ; manı aracılığıyla Kasım ' a Kur ' an okumayı bilip bilmediğini sordu ve Kasım ' a Braille alfabesiyle yazılan Kur ' an ' ı okuttu . Daha sonra o Kur ' an ' ı ' Bu sana Peygamber Efendimiz ' in ( sas ) bir emaneti! ' diyerek diyerek hediye etti . Ve ilk defa bir Tü ; rk ' e Kur ' an-ı Kerim hediye ettiğini sö ; yledi . '

Kur ' an-ı Kerim ' i alan Kasım , o anda ç ; ok şaşırdığını ifade ediyor . Kur ' an-ı Kerim ' i aldıktan sonra yaşantısına daha ç ; ok dikkat ettiğini belirten Kasım , ' O saatten sonra Peygamber Efendimiz ' in ( sas ) emanetine gö ; zü ; m gibi bakmaya başladım . İbadetlerime daha ç ; ok ö ; zen gö ; stermeye ç ; alıştım . Bir ay ö ; nce İstanbul ' da gö ; rme engelliler arasında Kur ' an-ı Kerim ' i gü ; zel okuma yarışmasının olduğunu ö ; ğrendim . Efendimiz ' in ( sas ) emanetine layık olabilmek iç ; in katıldığım yarışmada Rabb ' im ü ; ç ; ü ; ncü ; lü ; k nasip etti . ' ifadesini kullanıyor .

Ü ; niversiteye devam ediyor

Kasım Şen , henü ; z 6-7 aylıkken ateşli bir hastalık sonucu gö ; rme nimetini tamamen kaybetmiş . Sosyal hayatta da oldukç ; a aktif olan Kasım Şen , şiir yazıyor , spor yapıyor , cep telefonu ve bilgisayarı zorlanmadan kullanabiliyor . Eskişehir Anadolu Ü ; niversitesi Aç ; ıkö ; ğretim Fakü ; ltesi Kamu Yö ; netimi ü ; ç ; ü ; ncü ; sınıf ve İlahiyat Fakü ; ltesi birinci sınıf ö ; ğrencisi .

ZAMAN
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile