Görme Engelli Kursiyerin El Isi Ürünleri Hayranlik Uyandirdi

Görme Engelli Kursiyerin El Isi Ürünleri Hayranlik Uyandirdi

Akgedik Hanimlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursunda El sanatlari kursuna katilan 47 yasindaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, birbirinden güzel el isleri yapiyor.

Akgedik Hanimlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursu’nda kursiyerler, Yunusemre Ilçe Halk Egitim Merkezinden ögretmenler esliginde birçok alanda egitim görüyor. Lokalde egitim görenlerden 47 yasindaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, katildigi el sanatlari kursunda el emegi göz nuru takilar tasarliyor, el isi yapiyor. Kursun kendisine çok sey kattigini belirten Gül, “28 yasindan sonra göz rahatsizligimin ilerlemesi sonucu görme kaybi oldu. O günden beridir görme sorunu yasiyorum. Akgedik Hanimlar Lokaline Eylül basinda basladim. Hocalarimiz çok iyi anlayisli. Çalisanlarimiz bana karsi çok iyi davraniyor. Burada Kur’an-i Kerim okuma kursu, taki tasarim, el sanatlari kursuna katiliyorum. Kurs hocalarinin bana davranislari iyi olduklari sürece ürettigim eserleri daha iyi yapabilecegime inaniyorum” dedi.

Kursun El Sanatlari Ögretmeni Nevin Akçor, görme engelli kursiyerin herkese örnek oldugunu söyledi.

Azmin, basarinin engel tanimadigini ifade eden Akçor, “Memnune çok basarili. Ben ona yapamazsin dedigim seyleri ilk anlattigim andan itibaren basardi. Birçok ürünü kendisinin yaptiklari ürünler.” diye konustu.

Lokal Sorumlusu Aysegül Uygur ise, “Renkleri bile kendisine tarif ettigimizde sasirmadan ayirabiliyor. Çok güler yüzlü sevecen birisi. Sabahtan Kur’an-i Kerim okuma kursuna geliyor. Ögleden sonrada el sanatlari kursuna katiliyor. Diyalogumuz çok iyi. Çok basarili bir kursiyer” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile