Sürekli eksiklerimizi görüp isyan etmektense artı yönlerimizi görmek lazım. Bu nedenle halime şükrediyorum. Hayatta benden daha kötü durumda insanlar da var. Allah, bu mesleği sevmeyi kalbime koyduğu için şükrediyorum. Yaptıklarımın engelli ailelerine örnek olmasını istiyorum." diyor. Doğuştan görme engelli Hasibe öğretmen, bu engelinin kendisine asla mani olmadığını söylüyor. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nden dereceyle mezun olan genç öğretmen, bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok yarışmada edebiyat dalında ödül almış. Altı yıldır Türkçe öğretmenliği yapan Gezgin, çocukluğundan itibaren merak sardığı edebiyatı çok sevdiğini belirtiyor. Şiir, deneme, hikâye ve diğer birçok alanda ilkokuldan beri girdiği yarışmalarda birincilikleri bulunan Gezgin, birikimini "Işıktan Elim" isimli şiir kitabında topladı. Toplam 49 şiirin yer aldığı kitapta, Hz. Muhammed (SAV)'e, anne ve babaya ithaf edilmiş şiirler yer alıyor. Çocukluğundan beri en büyük hayalinin kitap yazmak olduğunu belirten görme engelli öğretmen, kendisine en büyük desteğin ailesinden geldiğini söylüyor. Gezgin, geçen hafta TÜYAP Kitap Fuarı’nda da kitabını imzalamış.
Okuma yazmayı çok sevdiğini aktaran Hasibe Gezgin, "Özellikle İskender Pala'yı çok beğeniyorum. Kişisel gelişim, hikâye, roman, şiir gibi her alanda kitap okuyorum. Lise döneminde gönüllü okuyucular az olduğu için biraz zorlandım ancak şu anda gönüllü kuruluşlar, internet ortamındaki e-kitap ve sesli kitaplara ulaşmak daha kolay." dedi.
Altı yıldır Türkçe öğretmenliği yapan Gezgin, sızlanmak yerine bir şeyler yapılması gerektiğini ifade etti.
Okuldan dereceyle mezun olunca ilk görev yeri Konya'nın Çumru ilçesine atanan Gezgin, "Burada üç yıl görev yaptım. Daha sonra Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu'na tayinim çıktı. Bu okulda üç yıldır görev yapıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde memleketim Balıkesir'de öğretmenlik yapmak istiyorum." diye konuştu.
'İSYAN ETMEK YERİNE OLUMLU YANLARI GÖRMEK LAZIM' Engelli olarak hayatın zor olduğuna dikkat çeken Hasibe Gezgin, "Ancak bu dezavantajlar, avantaja da dönüşebiliyor. Yeter ki uygun ortam ve olanaklar oluşturulsun. Toplumun, engellilere kemikleşmiş bir bakışı var. Bunu değiştirmek biraz da engellilerin elinde. Engeller aslında ortadan kaldırılabilir. Halime şükrediyorum. Son yıllarda engellilerin iş hayatına girmeleri yaygınlaştı. Eskiden evden çıkmıyorlardı, şimdi daha çok sosyal hayata girdiler. Engellilerin topluma entegre olmasında, çalışıp üretmeleri çok önemli. O zaman toplum daha farklı bakıyor. Benden daha kötü olan, yatağa bağımlı engelliler var. Bunları duyunca şükrediyorum. Çalışıp üretirseniz toplum size sahip çıkıyor, benimsiyor." dedi.
Gezgin, öğretmenlik hayatının ilk gününü şöyle anlattı: "İlk görev yerime gittiğimde çok ürktüm ancak veli ve öğrenciler bana sahip çıktı. Öğrencilerimi çok seviyorum. İyi ki öğretmen olmuşum. Bu meslek, bana yaşama gücü veren en büyük nedenlerden birisi. Allah, bu mesleği sevmeyi kalbime koyduğu için şükrediyorum. Yaptıklarımın engelli ailelerine örnek olmasını istiyorum. Yaşam felsefemi anlatan bir sözüm var: Eğer birileri varsa hayatınızda, ağlamak bile anlamlıdır. Yalnızken atılan kahkahalarda, kimsesiz bir çocuğun acımtırak çığlıkları saklıdır." Annesi Ayşe Gezgin de kızıyla gurur duyduğunu ve her zaman yanında olduklarını belirtiyor .
Görme Engelli Öğretmen: İsyan Etmiyorum, Benden Daha Kötüleri Var
Balıkesirli görme engelli Türkçe öğretmeni Hasibe Gezgin (28), engelli olarak hayatın zor olduğunu belirterek, "Allah, bazı insanlara eksiklikler verirken buna karşılık üstün yetenekler de veriyor.