Görme Engelli Simay Azmin, Annesi Fedakarligin Adi Oldu

Antalya'da 6 yasindayken enfeksiyon sonucu görme yetisini kaybeden Simay Özen, annesinin destegiyle sürdürdügü egitim hayatinda Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinden basariyla mezun olmanin mutlulugunu yasiyor 'Sen hukuk fakültesinden mezun olursan ben de senin törenine gelecegim' diye söz veren ünlü sanatçi Haluk Levent'in de katildigi mezuniyet töreninde arkadaslarinin ayakta alkisladigi Simay ve annesi Aysegül Özen'e onur plaketi verildi Simay Özen: 'Azmin önünde hiçbir engel duramaz. Hayalim iyi bir avukat ya da fakültemde akademisyen olmak. Hayallerimin pesinden kosmaya devam edecegim'

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da 6 yasindayken enfeksiyon kapmasi sonucu görme yetisini tamamen yitiren Simay Özen, annesinin derslerine verdigi destekle kazandigi hukuk fakültesinden mezun olmanin gurunu yasiyor.

Muratpasa ilçesinde yasayan taksici Muharrem ile ev hanimi Aysegül'ün ikinci çocuklari Simay, gözündeki rahatsizlik nedeniyle çesitli ameliyatlar geçirdi.

Özen, 6 yasindayken ameliyatin ardindan gözünün enfeksiyon kapmasi sonucu görme yetisini kaybetti.

Ilkokulu görme engelli ögrencilerin oldugu özel bir sinifta bitiren Özen, ardindan ortaokul ve lisede karma egitim aldi. Kendisini okula getiren ve sinifin kapisinda bekleyen, evde de ders kitaplarini okuyan annesinin destegiyle Antalya Lisesi'nden birincilikle mezun olan Özen, çocukluk yaslarindan itibaren hayalini kurdugu hukuk fakültesini kazanmak için girdigi sinavda da basarili oldu.

Özen, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazaninca hayaline bir adim daha yaklasti.

- Mezuniyet törenine Haluk Levent de katildi

Fakültenin ilk günlerinde görme engellilerin okuyup yazmasi için kullanilan Braille alfabesiyle notlar alarak ders çalisan Özen, ardindan bu durumun zor olmasi nedeniyle ses kaydi almaya basladi. Derslerde aldigi ses kaydini evde dinleyerek ve annesinin okudugu notlarla sinavlara hazirlanan Özen, basarili geçen egitim hayatinin ardindan üniversiteden mezun olmanin gururunu yasadi.

Özen, yillar önce liseden mezun olurken sosyal medyadan "Hukukçu olmak istiyorum" paylasimina "Sen hukuk fakültesinden mezun olursan ben de senin törenine gelecegim" diye karsilik veren ünlü sanatçi Haluk Levent'in de katildigi mezuniyet töreniyle kep atti.

Törende arkadaslarinin ayakta alkisladigi Simay ve annesi Aysegül Özen'e onur plaketi verildi.

- "Anneme ve babama bana inandiklari için çok tesekkür ediyorum"

Simay Özen, AA muhabirine, hayalini kurdugu günlere kavustugu için çok mutlu oldugunu söyledi.

Egitim hayatinda zorluk yasamasina ragmen hiçbir zaman vazgeçmedigini vurgulayan Özen, "Anneme ve babama bana inandiklari için çok tesekkür ediyorum. Azmin önünde hiçbir engel duramaz. Hayalim iyi bir avukat ya da fakültemde akademisyen olmak. Hayallerimin pesinden kosmaya devam edecegim." dedi.

Özen, Haluk Levent'i çok sevdigini, bu özel gününde kendisini yalniz birakmadigi için minnettar oldugunu dile getirdi.

- "Bir nevi onunla biz de mezun olduk"

Anne Aysegül Özen ise ilkokul yillarindan itibaren kiziyla okula gidip geldiklerini, elinden gelen yardimi yaptigini anlatti.

Kizinin hep arkasinda olduklarini belirten Özen, "Üniversite yillarina kadar derslerine destek oldum. Bir nevi onunla biz de mezun olduk. Kizim çok zeki. Hocasindan dinlemesi çogu zaman yetiyordu. Üniversitede derslerde aldigi ses kaydini evde bilgisayardan dinliyor, önemli yerleri de Braille alfabesine çevirerek okuyordu. Üniversiteyi tamamen kendi emegiyle bitirdi. Çok gururluyum." diye konustu.

Sanatçi Haluk Levent de Özen'in azminin bütün gençlere örnek olmasi gerektigini ifade etti.

Simay'in özellikle hayvanlara, çocuklara ve kadinlara siddete karsi savunucu olmak için avukatlik meslegini seçtigini aktaran Levent, "Bizim ilgilendigimiz birçok davaya artik Simay Özen de bakacak. Özel gününde yaninda oldugum için çok mutluyum." ifadesini kullandi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da Simay Özen'in azmin, çalismanin önünde hiçbir seyin engel olamayacagini herkese gösterdigini, ögrencileriyle gurur duyduklarini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile