Görme Engelli Yazarın Azmi

Kütahya‘nın Simav ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli Güngör Avcıoğlu, bilgisayar merakı sayesinde İzmir‘de yayınlanan günlük bir gazetede haftanın iki günü köşe yazarlığı yapıyor.

Hayattan kopmadığını ve önüne çıkan her türlü güçlükle mücadele ettiğini söyleyen Güngör Avcıoğlu (33), bütün işlerini Uğur Karagöz isimli arkadaşı sayesinde yapabildiğini söyledi. Bıkıp usanmadan iki yıldır kaleme aldığı köşe yazılarıyla hem ilçesinin hem de memleket meselelerini gündeme getirmeye çalıştığını ifade eden Avcıoğlu, en büyük hedefinin ise büyük bir gazetede köşe yazarlığı yapmak olduğunu kaydetti.

Elektroniğe olan merakının kendisini bilgisayara sürüklediğini ifade eden Avcıoğlu, şunları söyledi:

"3-4 yıl önce bir bilgisayar edindim. Kendimi bilgisayar konusunda yetiştirmeye çalıştım. Şu an bilgisayarda her türlü işlemi yapabiliyorum. Öyle ki, bilgisayarın içini bile tamir edecek hale geldim. Simav ve çevresindeki tüm görme engelli arkadaşlarımın bilgisayarlarını ben tamir ediyorum. Gerek bilgisayarlarına gerek telefonlarına konuşma programlarını yüklüyorum. Elektronik merakım yüzünden bir zamanlar kendi tasarladığım bir radyom bile oldu. Ancak köşe yazarlığına başlayınca radyo işinden vazgeçtim.

Görme engelli vatandaşlar için üretilen bilgisayarım adeta benim hayat arkadaşım oldu. Onun sayesinde yazdığım yazılarımı internet üzerinden gazeteye gönderiyor ve gelen sorulara da cevap verebiliyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile